Weet iemand een film over jeugdinternaten/jeugdzorginstelling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De film Cool van Theo van Gogh werd gedeeltelijk opgenomen op de Glen Mills school. De Glen Mills School was een 'heropvoedingsschool' naar Amerikaans voorbeeld.

Ciske de Rat met Danny de Munk :)

En Annie natuurlijk

Film over een jeugdgevangenis 'Dog Pound' Film over een jeugdinstelling (Belgie) 'Bo' Er zijn ook documentaires gemaakt over jeugdzorg Zo heeft Dokument de aflevering 'Klem' gemaakt, deze is helaas niet terug te kijken via uitzending gemist maar wel na te bestellen http://dokument.ncrv.nl/node/163255 Het drie-luik Lost, over de Rotterdamse jeugdzorg. http://www.dejaap.nl/2011/07/28/recensie-documentaire-serie-lost-bureau-jeugdzorg-uw-ideale-badguy/

de dolle tweeling !

De film 'Will' gaat over een jongen in een jeugdinternaat. Zijn ouders kunnen namelijk niet voor hem zorgen. Maar op een dag staat zijn vader opeens voor de deur met kaartjes voor een voetbalwedstrijd in Turkije. Will mag met hem mee. Maar dan gaat zijn vader dood. En Will besluit zelf naar Turkije te reizen. Dat gedeelte gaat natuurlijk niet over het internaat, maar in het eerste gedeelte wordt het vrij duidelijk. Het speelt een erg belangrijke rol.

girl,beautiful of girl,pretty weet niet meer zeker maar met een nog onbekende angelina jolie in de hoofdrol, mooie film, goed geacteerd!!

Girl, Interrupted http://nl.wikipedia.org/wiki/Girl,_Interrupted

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100