Wat is de bekendste Disney Film?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zal wat van de leeftijd afhangen wat voor antwoord je daar op krijgt, de wat oudere garde komt beslist met Sneeuwwitje (was zeer aangrijpend) en Bambi (de impact van de moeder die doodgeschoten wordt) maar ook Doornroosje. De dertigers zullen met films als Beauty en the Beast komen en de jongere garde met Toystory en de Disney/Pixar Producties met de verstopte grapjes in de film en de gortdroge humor, die zo hard aan kan komen dat je met een volle blaas niet naar dit soort films moet kijken. De bekendste Disney Film is daarom moeilijk te noemen omdat het generatie-afhankelijk is. De overgang tussen de helemaal getekende producties zoals de genoemde oudere films en oa. Junglebook welke daardoor een enorme diepte heeft en de computeranimatiefilms, die wel uit meer perspectiefrichtingen genomen werden zoals Beauty en The Beast( De dans van beid hoofdfiguren in de balzaal), waarvoor totaal nieuwe technieken ontwikkeld zijn maar zijn toch -naar mijn mening- minder sprookjesachtig.Niet te vergeten zijn er de vele "gewone " films en series " welke het nog moeilijker maken om in het brede palet aan te wijzen wat nu de topper is.Niemand zal bij 101 Dalmatiers de rol van Glenn Close licht vergeten die zich als de Gravin Deville letterlijk door de stront getrokken worden in haar bontjas, daarop de verpakte boodschap dat bont niet kan, omdat er dieren voor gedood worden. Zelf vind ik wat Disney en zijn mensen geschapen hebben, waarvan een van zijn grootste tekenaars niet lang geleden overleden is, een cultuurgoed is wat we moeten koesteren.

Dat zou BAMBI kunnen zijn. Al enkele generaties lang onveranderd ontroerend...

Ik denk niet dat er sprake is van een bekendste. Iedereen heeft andere films in gedachten. Ik denk wel dat mensen eerder aan tekenfilms denken dan een de speelfilms, dus dat Jungle Book en Bambi eerder genoemd worden dan Pirates of the Caribbean.

Sneeuwwitje lijkt mij de bekendste.

sneeuwwitje lijk me indd het bekendst http://www.imdb.com/title/tt0029583/ absoluut niet het bekendst maar wel de hoogste rating: toy story 3 http://www.imdb.com/title/tt0435761/ de lijst van disney films http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Film_van_Walt_Disney_Studios verder in de imdb 250 wall e http://www.imdb.com/title/tt0910970/ up http://www.imdb.com/title/tt1049413/ lion king http://www.imdb.com/title/tt0110357/ toy story http://www.imdb.com/title/tt0114709/ finding nemo http://www.imdb.com/title/tt0266543/ ratatouille http://www.imdb.com/title/tt0382932/ apart genoeg zijn al de vermeldingen in de imdb 250 van vele jaren na de dood van Walt Disney zelf, die in 1966 stierf. bambi, sneeuwwitje etc worden niet vermeld. http://nl.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney

ik denk idd Bambi en lady en vagebond

Bronnen:
entertainment en muziek

ik denk de lion king daar hebben ze deel 1,2,3 van hebben ze dat ook van de ander disney films?

Op deze Britse site staat deze top 10. Met als nummer 1 dus Beauty & the Beast. Wel jammer dat mijn favoriet nergens staat vermeld: Dombo, het vliegende olifantje. Toch ook best wel bekend, toch.....? Toegevoegd na 3 minuten: Kan het niet laten om Dombo even onder de aandacht te brengen (zie 2e link)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dombo
http://www.femalefirst.co.uk/movies/Top+Te...

Bambi Wellicht is een leuke vraag ook welk disney karakter het bekendst is. Ik hoorde ooit eens dat dat in de VS mickey is en in Europa Donald.

Zonder aarzeling: Sneeuwwitje. Destijds (1937!) een revolutionaire kleurenfilm. Hans

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100