Wat is beroemd zijn?

Je kan toch ook plaatselijk beroemd zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beroemd zijn betekent dat je bekend bent in bredere kring en in positieve zin. Dat kan inderdaad ook heel goed plaatselijk, maar ook landelijk of zelfs wereldwijd. Het stukje 'roem' in beroemd impliceert wel dat je bekendheid ontleent aan een bewonderenswaardige prestatie, dus iets dat niet iedereen kan. Niet alleen maar regelmatig met je kop op teevee zijn en niks doen. We spreken dan ook vaak van bekénde Nederlanders, want dat zijn bij lange na niet allemaal beróemde Nederlanders.

Ik versta onder 'beroemd' of 'bekend' iemand die in vele provincies bekend is, zoals wij bijvoorbeeld Patricia Paay hebben: in andere landen kennen ze haar (waarschijnlijk) niet goed maar bijna heel Nederland wel. Plaatselijk beroemd kan ook, dan kent een hele plaats je. Ik vind dat je pas bekend bent als je veel onbekende fans hebt: alleen maar vrienden is niet echt 'bekend', dat is meer 'veel vrienden hebben'.

Beroemd zijn betekent kwetsbaar zijn. Zodra je beroemd bent heb je geen prive leven meer, kan je niet gewoon meer overstraat, moet iedereen een mening hebben over de dingen die jij doet. Daar tegenoverstaat dat je meestal een riant salaris hebt. Dat is mooi natuurlijk maar het is maar net wat het je waard is. Laat mij maar mooi gewoon zijn en lekker om-klooien met mijn eigen dingetjes en gelukkig zijn in mijn eigen bescheiden wereldje.

Beroemd zijn, is voor vele bekend, hetzij positief of negatief, denk maar es aan joran van der sloot, die is ook beroemd, maar michael jackson is ook beroemd, op 2 hele verschillende manieren

Herkend worden op straat door mensen die je niet kent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100