waarom noemt 50 cent zich zelf 50 cent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij heeft zichzelf zo genoemd omdat hij - na veel "hustle" opsluiting - 50 cent had geadopteerd als metafoor voor "change" ("wisselen") naar een ander leven. zie link, druk CTRL + F en typ "metaphor" om snel naar het stukje te kunnen springen: (...)He adopted the nickname “50 Cent” as a metaphor for “change”. The name was derived from Kelvin Martin, a 1980s Brooklyn robber known as “50 Cent”. Jackson chose the name “because it says everything I want it to say. I’m the same kind of person 50 Cent was(...)

hij is vernoemd naar een gangstarr uit NY die zichzelf zo noemde.

Hij vernoemde zichzelf later naar een legendarische drugsdealer uit Queens, 50 Cent.

hij werd toch neergeschoten met (weet niet hoeveel kogels) en hij had 50 cent in zijn borstzak en die centje had zijn leven gered... en daar komen de minnetjes... ~.~

Bronnen:
Leraar van de basisschool in groep 7

50 Cent is de artiestennaam van rapper Curtis Jackson. Jackson groeide op in een achterbuurt van New York. Op zijn achtste stierf zijn moeder en sindsdien werd hij opgevoed door zijn oma. Zij kon echter niet voorkomen dat Cutis het verkeerde pad opging. Vanaf zijn twaalfde was Curtis Jackson crackdealer en inbreker. Ook rapte hij af en toe wat op straat voor wat extra geld. Daar neemt hij de naam 50 Cent voor aan, als vernoeming naar een beruchte straatcrimineel - een legendarische drugsdealer uit Queens.

Bronnen:
http://www.theagenda.nl/p3544_50-cent.html
http://wwwww.wildfm.nl/artist/831/50_cent-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100