Hoe krijg je condensdruppels aan de achterzijde van het glaasje van je horloge weg?

Liefst zonder het horloge uit elkaar te halen.

Is daar een goede oplossing voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem een potje, doe daar een laagje zout in, horloge daarop, zout bijvullen tot het horloge helemaal bedekt is. Dan een dag of twee laten liggen, grote kans dat je dan van de condensdruppels af bent. Dit werkt trouwens alleen als het horloge niet (100%) waterdicht is. Is het wel helemaal waterdicht, dan kan water er net zo min uit als in. Dan zal het toch echt opengemaakt moeten worden om van het vocht af te komen. Met een horloge dat alleen spatwaterdicht is, werkt dit wel. Hopelijk ten overvloede: niet openmaken en zout aan de binnenkant strooien, dan blokkeer je misschien het uurwerk!

Met veel geduld. Als je het horloge in normale omstandigheden blijft dragen en dus niet in een vochtige omgeving,zal het condensvocht na verloop van tijd wel verdwijnen. Wil je daar niet op wachten,dan zit er niets anders op dan naar de horlogerie te gaan.

dat krijg je weg met een haardroger even erop houden en het verdampt

Buiten in de zon ,en wind leggen dan trekt het vocht eruit.

Ik denk toch om even de achterklep eraf te halen en een paar rijstkorrels erbij doen.

Wat suzyq zegt is helemaal waar, ook als je je mobiel bijvoorbeeld in het water ( w.c, sloot, wasmachine) etc heeft gelegen is het mogelijk om hem uit elkaar op een bedje van zout of rijst te leggen afgedekt voor een paar dagen. Langzaam komt vanzelf het leven weer terug. Dit zou dus ook goed kunnen met je horloge, zonder hem uit elkaar te halen, zout en rijst trekt namelijk heel goed het vocht aan. sluit het bakje wel af anders trekt hij vocht uit de kamer aan inplaats van je horloge.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100