Verschillen tussen een quartz en automatic horloge?

Nu begrijp ik dat een quartz door trillingen van een kwartskristalletje draait. En een automatic zelfopwindbaar is maar stilstaat als je hem anderhalve dag niet gebruikt.
Ook zou ik graag willen weten waarom een automatic horloge vaak veel duurder is. Kan geen ander voordeel opnoemen dan dat hij geen batterij gebruikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een quartz horloge heeft veel minder bewegende delen dan een automatisch horloge, en hierin zitten vaak al de prijsverschillen, Verder lopen de punten van de asjes van een automaat meestal in robijnen lagertjes. Zie het verschil van uurwerk in bijgaande foto's. Toegevoegd na 9 minuten: En het voordeel is dat mijn automatische horloge 35 jaar ,zonder problemen van lege batterij, nog steeds precies op tijd loopt . Het merk mag je raden.

Een automatic horloge is helemaal mechanisch. Er zit een soort half vliegwieltje in, dat de veer van het horloge opwindt bij bewegingen van je arm. Mechanische horloges zijn veel arbeidsintensiever om te maken dan een quartzkristal gestuurd horloge. Daar zit alleen maar een printje in, dat in grote aantallen wordt gemaakt.

Vooral de horloges waar veel productiekosten in zitten worden als duur aangemerkt. Soms is een horlogemaker een week bezig met de balans. Dit is het hart van de mechanica. Die uren moeten betaald worden. Ik ben zelf horlogeliefhebber en een duur en automatisch opwindbaar horloge koop ik omdat ik een passie heb voor mechanica. Het is een sieraad dat de tijd aangeeft. Als ik alleen de tijd wil weten voldoet een 5 euro klokkie ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100