wat is een energiebespared verwarmingstoestel?

liefst met een foto van die toestel
alvast bedankt xx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ouderwetse houtkachel!

Zonnepaneel.

Een foto heb ik niet.... Die houtkachel is wel aardig mits die voorzien is van een warmtewisselaar voor lucht en aangesloten op een hetelucht circulatie systeem. Mij bekend is de scandinavische Jotul houtkachel welke geschikt is voor een dergelijke verwarming. Degeen die zoiets wil moet bijna vanaf het huisontwerp er al rekening mee houden. reclame is niet de bedoeling maar onderstaand systeem (zie bron) kon wel eens aardig zijn. I samper op de markt. Daarnaast: Zonnecollectoren (niet verwarren met zonnecellen) die water verwarmen (oa. nefit maakt zonneboilers...solarline) besparen ook energie. Er zijn vzv ik weet nog steeds subsidie mogelijkheden op zonneboilers via senternovem. (Hier heb ik zelf voor gekozen vorig jaar)

Bronnen:
http://www.kaelen.nl/?module=product&produ...

Wij verwarmen ons huis via een warmtepomp die de warmte uit de aarde haalt. Het klinkt ingewikkeld maar is heel simpel, de aanschaf is nog wat duur maar op den duur verdien je het terug. En s'zomers als het warm is kun je het systeem omzetten en zo heb je dan een airco in je hele huis.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Warmtepomp

Onderschat niet de warmte van de koe

Bronnen:
http://www.new-energy.tv/warmte_koude/esse...

Een trui of deken. Verwarmen kost energie en is niet besparend. Natuurlijk zijn er verschillende apparaten die de energie effectiever gebruiken en een hoger rendement halen, maar energie besparen doen ze niet.

Een zibro. Je kunt drie dagen verwarmen op een tankje. Ideaal.

een warmte pomp, zo haal je je energie uit de warmte van de aarde. Het systeem gaat diep de grond in om daar de warmte van de aarde op te halen. Hij koelt in de zomer en warmt in de winter. ER zullen vast wel veel verschillende systemen in zijn maar dit is een voorbeeld.

Bronnen:
http://www.aardwarmtesystemen.nl/?gclid=CP...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100