Waarom gaan de stoplichten 's avonds op geel knipperlicht?

Kunnen ze niet beter altijd "groen en rood" functioneren?

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bedoelt oranje. Oranje betekent: opletten. Het werkt niet als je midden in de nacht voor een rood stoplicht staat.

Neen. Zo kan het verkeer makkelijk doorstromen en hoeven ze nooit te wachten. Dit bevorderd de verkeersdoorstroming.

Omdat er 's nachts veel minder verkeer is en mensen dan voor niets zouden staan te wachten. Het is dus veel veiliger op dat moment en mensen kunnen het zelf dan ook beter overzien.

Dat is omdat sommige stoplichten niet bewust zijn van de aanwezigheid van auto's. De oranje stoplichten zorgen voor een goede doorstroming bij aanstroom van weinig auto's.

Als het niet zo druk is, bijvoorbeeld laat op de avond of 's nachts, kan het verkeer zich prima zelf redden. Het is dan niet nodig dat de verkeerregelinstallaties volledig in werking zijn. Komt de verkeersdoorstroming alleen maar ten goede. Geel is trouwens de officiële benaming inderdaad van wat in de volksmond meestal oranje licht wordt genoemd. Heel goed dat je deze term gebruikt!

Oranje / geel is een gevaarslicht. Die kom je ook tegen als je bijvoorbeeld drukke kruispunten nadert. De verkeerslichten die 's avonds geel knipperen zijn dus ook gevaarslichten: pas op, kruising! Toegevoegd na 18 minuten: Pas nog van m'n vriend geleerd

Wanneer het rustig is kan het verkeer zich prima redden zonder rood of groen, en hoef je niet te wachten. In Rotterdam doet zich soms de idiote situatie voor dat ze in de spits de verkeerslichten op het Hofplein uitzetten. Dat leidt tot chaotische taferelen. En gisteren knipperden de verkeerslichten bij de Maastunnel alleen op oranje, wat levensgevaarlijke situaties tot gevolg had. De logica daarvan ontgaat mij ook.

sommige verkeerslichten gaan uit omdat: Dus doorstroming, verkeersveiligheid,milieu 1 Het verkeer kan zich makkelijk redden met verkeerstekens en verkeersborden omdat het niet zo druk meer is. Dit is alleen maar gunstig voor de doorstroming.Hierdoor krijg je ook geen mensen die door rood rijden omdat ze denken dat er toch geen verkeer zal zijn snachts. 2 Milieu:het spaart elektriciteit 3 Ze gaan op "knipperen" zodat het verkeer weet dat de verkeerlichten bewust zijn uitgeschakeld. Dus dat we niet denken dat de stroom is uitgevallen.

Verkeerslichten zijn er om het verkeer te regelen. 's Nachts is er geen/minder verkeer en hoeft het verkeer niet extra door de lichten geregeld te worden. Zouden ze vaker moeten doen, weinig is meer irritant 's nachts om 03:00 langer dan 20 seconden voor een rood licht te wachten terwijl er helemaal niets aan komt.

energie besparing!

Omdat het in de nacht zo rustig is dat dat verantwoord kan. Het licht aan laten staan zou gevaarlijker zijn, want dan rijden mensen door rood "omdat het toch zo stil is" en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De mensen die dan door groen rijden kunnen namelijk er van uit gaan dat dat veilig is en niet zo goed opletten. En dan: botsing....