Kan ik een mini tl-lamp (18 watt) laten branden op batterijen?

Ik wil dan de batterij houder van een auto willen gebruiken waar 4x AA batterijen in gaan en die gaan gebruiken als voeding voor de TL-Lamp.

Toegevoegd na 38 seconden:
Speelgoed auto*

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn omvormers om van 12 Volt naar 230 volt over te gaan en daar dan een TL-lamp op te laten branden. Dit noemt men een inverter. 6 Volt naar 230 Volt is niet evident, wel verkrijgbaar maar dan wel veel duurder. Als u een 4 x AA type wil gebruiken kan u daar zeker ook 8 stuks 1,5 Volt inbouwen en dus een standaard inverter voor gebruiken. Toegevoegd na 4 minuten: Dit soort TL lampen wordt veel gebruikt als noodverlichting en kan u vrij goedkoop aanschaffen, omvormer, accu's lamp enz inbegrepen.

Bronnen:
http://www.goedkoop.com/contents/nl/d21_om...

Een 18 Watt lamp is vrij veel om op batterijen te laten branden. Behalve spanningtechnisch bekeken (of die lamp op 6V überhaupt kan branden), zijn de batterijen ook in mum van tijd leeg; P=U*I (vermogen = spanning * stroomsterkte). De stroom die je dan uit de batterijen nodig hebt is dan 18Watt/6Volt = 3Ampere. Zelfs goede oplaadbare accu's (AA) houden dit hooguit een half uur vol. Als de lamp slechts 1,8 Watt heeft, dan is het stroomtechnisch realiseerbaar. De vraag is alleen, op welke spanning brandt de lamp? (oftewel is er nog een omvormer nodig?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100