Ik wil een Apple TV aanschaffen. Hoe kan ik dat een het beste aansluiten?

Ik heb een Samsung TV (UE46 6130), hierop heb ik een cinema set van Samsung aangesloten (5500) via HDMI en optische geluidskabel. Verder heb ik een Iphone, Ipad en Macbook, dus wil alles daarvan naar mijn tv kunnen streamen. Denk dus aan een Apple TV. (of heeft iemand andere tips)
Verder vraag ik me af hoe ik de Apple TV dan het beste aan kan sluiten. Doe ik dat rechtstreeks aan de tv of sluit ik hem aan op de cinema set? En als ik hem aan de TV aansluit, heb ik dan buiten een HDMI kabel ook een optische geluidskabel nodig?
Kan iemand mij een goed advies geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben een Samsung tv met een kastje voor interactieve tv eraan en Apple tv. De Apple tv gewoon met hdmi aangesloten op de tv, en geen optische geluidskabel erbij. T werkt allemaal prima en Apple tv heeft nog vele extra's!

Hdmi kabel van Apple tv naar ingang hdmi op de versterker. Hdmi kabel van uitgang versterker naar tv. Geluid en beeld gaan via de hdmi kabel. Je moet nu alleen wel altijd je versterker aan hebben staan als je Apple tv gebruikt. Maar dat is niet erg, heb je tenminste een stuk beter geluid dan dat geluid van de tv!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100