Kun je gewone wegwerpbatterijen opladen?

Als je deze vraag op Google stelt krijg je tegenstrijdige antwoorden. Daarom vraag je het maar hier omdat je vermouth dat het betrouwbaar is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga er lekker tussen in zitten. Ja en Nee, citaat: "Veel batterijen zijn in principe wel oplaadbaar, maar in de praktijk niet. Dat komt bijvoorbeeld omdat de reagentia niet op hun plaats blijven. Als bijvoorbeeld een metalen kokertje onderdeel van de reactie is en daardoor omgezet wordt in ionen, is dat een probleem. Zou je de reactie omkeren (opladen) dan ontstaat wel weer het vaste metaal, maar niet in de vorm van een kokertje. Bij alkalinebatterijen is de anode meestal opgebouwd uit poedervormig zink, dat door ontladen als zinkhydroxide in oplossing komt. Als je dat proces omkeert ontstaat geen zinkpoeder, maar een klont. De oppervlakte daarvan is kleiner, en daardoor nemen de prestaties navenant af. Grappig effect is dat vooral half-lege alkalinebatterijen nog wel bij te laden zijn, omdat feitelijk de korreltjes nog bestaan maar wat kleiner zijn geworden. Bij opladen groeit het materiaal dan een beetje terug in de oorspronkelijke vorm. " en in 1995 heeft elektor er nog een stuk over geschreven (bron 2). Vroeger deed ik het zelf ook wel 1 of 2 keer met een gewone batterij, was wel goed oppassen vanwege de warmte ontwikkeling (het kan gevaarlijk zijn). Echter kun je jezelf ook afvragen waarom dan meteen oplaadbare (zwaardere 2Ah) batterijen kopen??????

Bronnen:
http://www.elektor.nl/artikelen-als-pdf/19...
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/t...

Nee en dat zou ik ook niet proberen. De gewone wegwerpbatterijen die hebben 1,5 volt en de oplaadbare hebben 1.3 volt, je oplader zal dus kapot gaan.

Het zijn niet voor niets wegwerp batterijen. Laadt je ze wel op dan gaan ze in het gunstigste geval lekken en vernielen ze je apparaat. In het ongunstigste geval ontploffen ze. De waarschuwing staat ook op de batterij zelf.

Nee dit kan niet omdat anders je batterijen kunnen ontploffen of gaan leggen. En die troep die er dan uitkomt is giftig.

Ja maar alleen met een speciale oplader: Geloof het of niet, maar gewone (alkalide) batterijen zijn nu -net als de bekende oplaadbare batterijen- net zo makkelijk op te laden. 'Het is een win-winsituatie. De lader is voordelig voor het milieu, want er belandt 80% minder batterijen in de vuilnisbak. En consumenten besparen meer dan 80% op de kosten van hun batterijgebruik.’

Bronnen:
http://www.energieregie.nl/nieuws/gewone-b...

Nee helaas niet,ben bang dat je oplader dan kapot gaat! Toegevoegd na 14 uur: Oplader Alkalinebatterijen ( Energieregie ) Prijs: € 30,00 (incl. 19 % btw) Aantal (eenheden) in verpakking:1 Aantal (eenheden) in doos:1 Herlaad gewone batterijen met een oplader voor niet-oplaadbare batterijen Met dit bijzondere apparaatje kunt u Alkaline en Ni-MH (ook wél oplaadbare batterijen) opladen. Een Nederlandse handleiding en beschrijving wordt meegeleverd. Eigenschappen Alkalinelader: De 1e batterijlader in zijn soort De lader is gebaseerd op een gepatenteerde technologie dat ook gewone alkaline weggooi-batterijen kan herladen De lader is ontworpen om het voltage van gewone gebruikte batterijen te herladen, zodat de batterijen keer op keer kunnen worden gebruikt Uit testen is gebleken dat de batterijen zeker tot 20 keer met een geweldig resultaat kunnen worden herladen Het laden van gewone batterijen compenseert de kosten van de lader en helpt zo het milieu! De lader kan ook oplaadbare batterijen (Ni-MH) laden Werkt met AA (penlite) en AAA (mini-penlite) batterijen Herlaad GEEN 9V blok-batterijen Inclusief 2 opbergdoosjes voor AA en AAA batterijen Toegevoegd na 14 uur: Excuses voor mijn fout gegeven antwoord,het kan dus WEL!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100