Hoe werkt zo een alarmpaal?

Het heeft nou niet echt de conventionele speakervorm... Wat zit in de drie witte 'schijven'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een luchtalarm bestaat uit 3 witte schotels. In de eerste en in de tweede schotel zitten allebei 4 speakers die voor de sirene zorgen. Het geluid gaat via een buisje naar de onderkant van de schotel waar het naar buiten gaat. De vorm tussen de eerste en de tweede schotel lijkt op een soort toeter. Hierdoor is het alarm beter te horen. Omdat er ook geluid onder de tweede schotel vandaan komt hebben ze daaronder nog een lege derde schotel geplaatst. Hierdoor heb je ook tussen de tweede en de derde schotel een toetervorm waardoor het luchtalarm beter te horen is. Info van onderstaande site.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/antwoord?vraag=y...

Een toeter (trompet bijvoorbeeld) heeft een smal gaatje in het midden en loopt breed uit, waardoor het geluid wordt versterkt. Deze paal heeft hetzelfde, maar dan naar alle richtingen tegelijk, en twee boven elkaar omdat er misschien 1 kapot kan zijn. Toegevoegd na 3 minuten: oh ja, in die drie witte schijven zit niets... het gaat alleen maar om de vorm van de schijven.

De vorm van die schijven is zo gekozen dat die de golven het best kunnen opvangen... Mobiele zend- en ontvangmasten-antennes zijn verticaal... dat komt omdat de golven zo zijn, je houdt je mobiel immers ook rechtop... Ik zal niet zeggen als je de mobiel vlak houdt je niet kunt bellen, maar ik zeg dat de vorm van de golf aangepast is aan de antenne... Golf en antenne gaan samen... Het heeft niets met een speaker te maken... Totaal niets... En in die schijven zitten de zenders en de antennes, natuurlijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100