Hoe werkt de beveiliging tegen kopieren van de (ouderwetse) videoband ?

Toegevoegd na 10 minuten:
De beveiliging waardoor je de video niet op een cd of hardisk kunt kopieren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal is dit beveiligd met een door Macrovision ontworpen systeem. Dit gebeurt door het meesturen van een soort storing waar de TV geen last van heeft, maar waar een video die aan het openen is wel last van heeft. Deze storing stoort het Automatic Gain Control (AGC) circuit, in de videorecorder. Bij de televisie zijn er momenten tussen de signalen van twee opeenvolgende frames, het “blanking”interval waarbij vroeger het elektronenkanon van een traditionele CRT beeldbuis weer terug naar het begin van het beeldscherm gezet werd. De beveiliging tegen kopiëren zit in het “blanking interval”, en het bevat extra synchronisatie pulsen en foute video data. Omdat de tv niets op het scherm afbeeld op het moment van het “blanking” interval, merk je hier als kijker niets van en ziet het beeld er normaal uit. Een videorecorder probeert een goede opname van het hele signaal te maken, het probeert dan ook om de extra synchronisatie pulsen en foute video data op te nemen. Doordat dat signaal heel sterk is probeert de video het signaal te dempen, dit heeft echter tot gevolg dat de normale signalen ook gedempt worden en uiteindelijk met een heel zwak signaal worden opgenomen waardoor het scherm als resultaat een zwart beeld laat zien in plaats van het normale beeld. Zie voor een wat betere / uitgebreidere uitleg de link in de bron.

Bronnen:
http://electronics.howstuffworks.com/quest...

Aan de achterzijde van de videoband zit een lipje dat je er uit kunt breken dan kun je hem daarna niet meer overschrijven.

Het werkt eender als de beveiliging van een cassettebandje lipje er uit breken weet je nog cassette bandjes ;) Als je de beveiliging weg wilt hebben even een stukje cellotape over het gaatje plakken met een VHS band denk dat je iets stevigere tape moet gebruiken,.... ducktape ???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100