Waarom gaat mijn waterkoker soms niet af?

Soms gaat hij allemaal door koken, tot ik zelf de knop je omzet. hij gaat dus niet af.

Weet iemand wat er aan de hand is?

Hij is nog nieuw nog geen 1 week.

Het is tefal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou er mee terug gaan naar de winkel waar hij gekocht is. Dit is niet goed. Zeker niet voor een nieuwe.

Ja, het afslagmechanisme is defect. Dat kan gevaarlijk zijn. Na 1 week moet het geen enkel probleem zijn om hem om te ruilen.

Heeft ie weleen automatische afslag? Ga anders er mee terug naar de winkel. Hij functioneert duidelijk niet goed.

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. De een is dat is simpelweg kapot is. Een andere mogelijkheid is dat je er niet genoeg water in doet. In je waterkoker zit een sensor die de waterkoker autmatisch uitschakeld wanneer deze de gewenste temperatuur heeft bereikt. Wanneer je je water koker niet genoeg vult, dan werkt de termostaat ook niet meer goed. Ik heb zelf ook een waterkoker waarop een minimum staat aangegeven van 0,5 liter. Ik heb ook wel eens minder dan deze 0,5 laten koken en merkte toen dat hij niet meer zo snel afsloeg.

Dit wordt meestal veroorzaakt door het koken van water terwijl het deksel nog openstaat: de automatische afslag werkt daardoor niet. Toegevoegd na 2 minuten: In geval van een defect, kunt u zich wenden tot uw winkelier of rechtstreeks tot de consumentenservice van Groupe SEB Nederland BV.

Er zijn ook veel waterkokers (en koffiezetapparaten) die te vroeg afslaan. Een goed apparaat dient op zijn minst aan te geven of de hoeveelheid water voldoende is, zo niet toch echt een min voor de fabrikant.

Dit soort apparaten hebben allemaal een (dubbele) thermische zekering. Dus als het apparaat echt te warm wordt zal deze doorbranden en werkt het apparaat helemaal niet meer. Dus op zich is het niet gevaarlijk, maar ook zeker niet goed, persoonlijk zou ik er mee terug naar de winkel gaan.