kan ik de bovenste lade uit de afwasmachine laten {is dit niet schadelijk} ?

soms heb ik dingen die te groot zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het goed is heb je bij de vaatwasser een soort 'douchekop' gekregen, die plaats je op de wateruitgang van het bovenste rek. Anders verliest de onderste sproeiarm te veel aan kracht omdat het door de bovenste wateruitgang gewoon er uit kan lopen, de kop zorgt er voor dat de druk goed blijft, en helpt mee met de bovenzijde van de vaat.

Bronnen:
Eigen machine.
http://www.datrepareerikzelfwel.nl/winkel/...
http://www.europart.nl/vaatwasser+onderdel...

Ja hoor, doe ik ook wel eens als het niet anders kan

Natuurlijk kan dat, het is niet schadelijk, en het veranderd niets aan het was programma.

Je kunt het best doen, maar ik zou even kijken hoe het zit met de watertoevoer. Bij mijn vaatwasser (die het helaas niet meer doet), was het niet echt handig. De watertoevoer gaat daarin namelijk via de sproeiarmen, waarvan de bovenste aan de onderkant van de bovenste 'lade' zit. Dus als ik die eruit zou laten, zou het water rechtstreeks tegen de deur aan spuiten en werd aan de bovenkant dus niet over de vaat 'gesproeid'.

Klopt, is het juiste ding maar ik moest hem los bijkopen voor 8 euro. Daarmee stop ik het halve gascomfoor óók in de vaatwasser, met de branders erbij. Werkt perfekt. En je kids schijnen hun schooltassen náást de WC-pot te parkeren en dat ruik je wel in de kamer: dus die tas van hem ging omgekeerd ook de vaatwasser in met een klein scheutje handwas-vaatwasmiddel. Werkt perfekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100