Waarom waarschuwing bij Philips 'Wake-up light'?

Ik las bij een advertentie voor de wake-up light dat mensen die ooit een depressie hebben gehad eerst bij de huisarts advies moeten vragen of dit wel geschikt voor hen is. Ik kan maar niet bedenken waarom dit zo zou zijn, iemand een idee???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

+1 goeie vraag. als ik er op internet naar zoek, kom ik juist op stukjes over dat het juist tegen depressie zal werken, tegen winterdepressie wel te verstaan. Bijv. http://www.sciencepalooza.nl/?p=895 Ben benieuwd wat de reden is van Philips! Bij veel gestelde vragen van dit product staat: Sommige mensen kunnen te gevoelig zijn voor licht en kunnen te vroeg of met hoofdpijn wakker worden. Als dit het geval is, kunt u een lager lichtniveau instellen. Maar wat dat voor verband met die depressie heeft weet ik niet. Daarbij is het juist niet verstandig om langer door te slapen ook al ben je moe, dus een dagritme is handig. Ben heel benieuwd!

Bronnen:
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/...

Je zou er misschien depressief van kunnen worden...

Dat mensen niet denken dat ze volledig positief door het leven gaan na gebruik van deze lamp. is namelijk niet zo en het zou iemand die depressief is wel eens diep kunnen teleurstellen met alle gevolgen van dien.

Misschien wel als ze horen wat zo'n lampie kost en dan preventief even bij de huisarts langsgaan!

Voor dit soort spullen als medisch thuisgebruik, wil Philips geen claims krijgen van mensen die zeggen er ziek van te worden. Dus puur om schadeclaims te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100