Al iemend ervaring met een e-Reader?

Zoals bijvoorbeeld te vinden op kieskeurig?
http://www.kieskeurig.nl/e-reader/informatie

Wil er graag eentje aanschaffen. Maar ik vind maar 1 review.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind de e-reader prettig in het gebruik, hoogst efficiënt als je op reis moet. Handig ipv het meenemen van een hele stapel boek. Maar het down-loaden van het boek wat ik wilde hebben zorgde even voor oponthoud, maar uiteindelijk werkte het. Er zijn aardig wat websites waar je een gratis boek kunt dl. Ook Bol begint er nu mee. Ik gebruik de cybook deluxe. Ik vind hem nog wel erg duur, zou het zelf niet gekocht hebben, maar kreeg hem kado! Het licht prettig in de hand,maar toch is het wennen zo te lezen, mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een echt boek!

Nee nog niet. Ik heb er wel over gelezen. Belangrijk punt is of de reader als je hem draait ook de scherminhoud meedraait. De grootte van het scherm is ook belangrijk. Daarnaast de formaten die worden ondersteund. De DRM is voor mij een reden om er geen aan te schaffen. Het is in sommige gevallen niet mogelijk, dat je je gekochte boeken opslaat als je een nieuwe reader wilt kopen of krijgt (garantie) en dan op die nieuwe reader je boeken weer terugzet. Ook is het bij sommige boeken niet mogelijk om een pagina af te drukken (=fotocopie maken). Boevendien zijn de boeken nog veel te duur. Vooreerst dus niet aan te raden. Toegevoegd na 6 minuten: Je krigt wel veel info als je zoekt op e-books. De Nederlandse reader Ilias/irex leek mij het beste, alleen wordt E-pub niet ondersteunt.. Overigens staar je niet blind op het apparaat: het probleem zit in de boeken die je kunt kopen en de drm die aan die boeken is verbonden. Toegevoegd na 21 uur: DRM= Digital Rights Management.

Bronnen:
http://www.selexyzebooks.nl/product/871770...

Het gaat in die branche als eerder met de muziek. Als je op dit moment naar een specifiek boek zoekt, dan is het echt zoeken en/of betalen. Als je gewoon leuke dingen wilt om te lezen dan zijn er (voor niks) al zo ontzettend vreselijk veel boeken en bladen te vinden op het net. Ik heb geen e-reader, ik heb al een laptop bij me. Die draai ik een kwartslag en lees hem zo als een boek. Een beetje goed scherm is wel handig dan (ik heb een MacBookPro). Ik heb gewoon heel erg veel boeken waarop de rechten zijn verlopen, maar ook recente (de complete Dummy serie heb ik gevonden) en veel bladen, strips: de complete serie Suske en Wiske en Asterix, decenia aan Donald Ducks, ga zo maar door. Op papier is leuker zeggen sommigen, maar dan heb je wel een complete hutkoffer nodig. Domweg het *beschikbaar* hebben van zoveel boeken is heerlijk.... En met het programma Skim is echt perfect te lezen. (Doe cmd-F voor fullscreen, druk op cmd-L om naar links te kantelen en een strip als Asterix zie je op *ware grote*. Omslaan is spatiebalk. ) Het scheelt nu nog wel als je het niet erg vind om Engels te lezen. In Nederlands is de keuze groot, maar in het Engels is de keuze werkelijk overweldigend. Je draagt dan een complete bibliotheek mee.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100