Hoeveel elektriciteit nodig op camping voor alleen opladen gsm, DS, iPod en laptop. Volstaat 3 A?

Bij reserveren camping moet ik kiezen hoeveel stroom te reserveren: 3A of 10A. Gebruik stroom uitsluitend voor opladen apparaten, niet voor lampen, koelkast, boiler e.d. Is 3A voldoende voor opladen apparatuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij 3 ampere en 220 volt is het vermogen dat je in dit geval maximaal tegelijk af kan nemen 220 x 3 = 660 watt. dit is doorgaans ruim voldoende voor oplaadbare apparaten. Zeker als je niet alles tegelijk aan het laden zet. Op de adapters staat meestal aangegeven hoeveel vermogen (watt) ze gebruiken.

Dat lijkt mij wel. Als het goed is kun je zien op je lader hoeveel amper per uur hij 'opneemt'. (amperuur). Je kunt uitreken hoeveel ampere het is als het er niet op staat. I=p/u. I is ampere (stroom) p is power (watt) u is spanning (volt). Als de wattage aangegeven staat op je lader tenminste. Let wel op, als het aantaal watt in milli weergegeven staat moet je het aantal volts ook milli maken.

Voor het aansluiten van alleen deze adapters volstaat 3 A absoluut: zoals reeds genoemd heb je ruim 600 W ter beschikking. Alleen de laptop-adapter zal in de buurt van een opgenomen vermogen van 75 à 100 W komen, de andere adapters zijn ongeveer 5 à 10 W. Je kunt dus ook tegelijkertijd een lamp of LCD-tv aansluiten, no problem!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100