Is er een mogelijkheid om oude (8mm??) films op dvd (te laten) zetten?

ik weet niet zeker of het 8mm films zijn, maar het zijn in ieder geval van die ronde`s van een doorsnee van ong 15-20 cm en daar zit dan bruin lint over de buitenste randen gedraaid. ik heb er een aantal liggen, ze zijn van de jaren 60-70 en ik wil ze cadeau geven voor iemand op dvd.

wie kan mij leuke tips geven, zodat ik er een oudere heel erg mee kan verassen? dus die oude films moeten op een of andere manier op dvd overgenomen worden.

bij de Hema kun je videobanden op dvd laten zetten, maar dat is natuurlijk niet waar ik naar op zoek ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga eens een kijkje nemen op onderstaande site. Ik denk dat dat precies is wat je zoekt. http://www.8millimeter.nl/

Je kan ze afspelen met een filmprojector op een diadoek, van dat doek met een videocamera een video maken en dan via de computer of via een dvd recorder op dvd zetten. Alleen zal je de filmprojector waarschijnlijk ergens moeten lenen ? Kandidaat volgende vraag ? En de kwaliteit zal wat minder worden...

op marktplaats wordt deze dienst ook wel aangeboden

ja dat kan maar dan moet je b.v een video die je hebt op de computer vinden en die dan op een cd branden en dan heb je een dvd

Dit is zeker mogelijk. MediaMarkt, maar ook de Hema biedt dit aan. Ik zou daar eens navraag doen.

Het simpelste zoals ik het zelf gedaan heb is het volgende. Ik heb een simpel setje, een spiegeltje en een soort matglas vensterje gekocht.De projektor op dat spiegeltje gericht onder een hoek van 45 graden, en dat vervolgens op het mat glas geprojekteerd.vervolgens film je van de andere kant het mat glas waarop dan weer het geprojekteerde filmpje zo weer te filmen is.Aangezien dit dichter bij is dan van een projektie scherm filmen is de lichtop brengst groter, en de film dus veel scherper.Nog een nadeel van filmen vanaf een projektie scherm is dat je meestal vanuit een kleine hoek filmt en je filmpje daarom vertekend wordt opgenomen.