Als advies om stroom te bezuinigen, zegt men dat je stekkers uit het stopcontact moet halen. Hoe zit het dan met een verdeelstekker met een knop?

Ik heb een verdeelstekker met een rode knop die je aan en uit kunt zetten, op het moment dat ik deze uit zet, verbruikt het dan alsnog veel stroom of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stekkers verbruiken geen stroom maar ongebruikte opladers wel degelijk als je ze in het stopcontact laat. Als je een verdeelstekker of een contactdoos met schakelaar hebt dan schakel je in één keer alle apparaten aan of uit die op die doos aangesloten zijn. Dat is net zo effectief als maar veel gemakkelijker dan de stekkers allemaal verwijderen.

Nee, dat is een schakelaar die, als je hem om zet, zorgt dat er geen stroom meer wordt verbruikt via die stekker.

Maar de stekker zelf blijft binnen een werkende stroomkring en blijft stroom verbruiken. Dus toch even uit het stopcontact halen.

Een stekker verbruikt geen stroom als deze in het stopcontact blijft zitten daar het geen verbruiker is.Er blijft echter wel spanning op staan.Zodra je de schakelaar op het stekkerblok in de "UIT"stand staat zijn alle daarop aangesloten verbruikers afgeschakeld (dus ook uit) en loopt er geen stroom meer.

alle toestellen met een "power aan/uit" schakelaar (geen stand by) moet je niet uit het stopcontact trekken. Ze gebruiken geen stroom als je ze laat zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100