Vandaag kwam TomTom met slechte winstcijfers. Als ze failliet gaan, blijft mijn TomTom dan werken?

Toegevoegd na 51 minuten:
Dat het kastje blijft werken, snap ik wel, maar blijf ik gratis gps-coordinaten krijgen van de sateliet? Moet
TomTom daar niet voor betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij blijft zeker werken. Het is alleen mogelijk dat je geen updates van de kaarten meer kunt ophalen bij TomTom. Voordat je kaartmateriaal echter echt verouderd is, ben je alweer jaren verder.

Als TomTom failliet zou gaan, zullen er sowieso geen nieuwe producten meer gemaakt worden, zullen er geen nieuwe updates meer worden uitgebracht en zal na een bepaalde tijd na het faillissement ook geen support meer worden geleverd op reeds aangekochte producten.

De Navigatie blijft dan wel werken. Die gebruikt GPS informatie met een kaart die reeds geheel opgeslagen is. De HD Traffic, die is dan niet meer beschikbaar, omdat je hiervoor op hun servers moet connecten. Uiteraard kan je dan geen support meer van hen verwachten en dus ook geen nieuwe versies. Toegevoegd na 2 uur: Nav. je uitbreiding. Nee, de signalen die je kastje ontvangt zijn gratis. Noch jij, noch TomTom moet ervoor betalen.

Die blijft gewoon werken hoor. TomTom heeft geen slechte winstcijfers. Sterker nog, ze hebben meer winst en omzet gegenereerd dan over het vorige boekjaar. Ze zijn nu in het nieuws omdat ze voor het volgende jaar even geen groei verwachten. Dat is voor beleggers een strop, want die zien een tech-bedrijf als groeier. Daardoor is de koers 8,5 % gedaald. Ze gaan echt (nog) niet failliet hoor.

65 miljoen winst in het laatste kwartaal tja als je ruim 70 miljoen verwacht is dat wel even slikken. Natuurlijk kan ook een Tomtom failliet gaan maar ik denk dat ze 2011 wel volhouden. Je Tomtom zal gewoon blijven werken de updates zullen uitblijven. Maar gezien de reele levensduur van een navigatiesysteem ben je eerder aan een nieuwe toe dan dat de kaarten dusdanig verouderd zijn dat je (vaker dan nu) de weg kwijt raakt.

grote kans dat het blijft werken, want aangezien er nog wel wat boven de aarde zweeft om je tomtom te laten werken is het niet zomaar over en uit aangezien dit te kostbaar is, zijn overname of fusie een voor de hand liggend alternatief.. ALS ze failliet gaan je hoeft dus niet te verdwalen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100