waarom shockt digitenne soms wel en soms niet?

ik heb de antenne recht voor het raam staan. meestal werken de zenders perfect. maar op momenten (zoals nu) schokt het beeld zo erg dat kijken niet meer mogenlijk is. erg frustrerend omdat ik de finale van de us open graag wilde kijken. de storing word niet door brommers getriggert btw.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Atmosferische storing, zoals onweer, regen, sneeuw, hagel, regen, wind.

Het kan de wind zijn, de regen of een zwaaiende tak. Bij ons is dat meestal zo bij herfstachtig weer.

Je zegt dat het niet door brommers wordt getriggerd maar toch moest ik aan dezelfde soort storing. Is iemand aan het boren, loopt een magnetron, een mixer, iemand met een elektrische aansteker aan het spelen? Al deze dingen veroorzaken elektromagnetische storingen die inkomende signalen kunnen storen.

Nou 't gekke is.... Wij zijn er een keer op gaan letten maar bij ons gebeurde het altijd als er een scooter door de straat kwam gereden? Ziet iemand een verband? Nu interactieve tv, werkt een stuk beter al blijft ie ook wel eens hangen....

heb ik ook zo nu en dan last van. ik verzet de antenne dan, en het is dan beter.

9 v.d. 10 keer heeft het met de signaal sterkte te maken en eventuele reflectie van omliggende objecten. Verschuiven van de antennen helpt dan, maar is meestel een tijdelijke oplossing, (storings invloeden hebben aanzienlijk meer invloed bij een zwak antenne signaal dan bij een sterk antenne signaal. Een oplossing kan zijn om een grotere buiten antennen, op het dak te plaatsen. Ik zelf heb goede ervaring met een spriet antennen van ca. 90 cm. Let wel de antenne te voorzien van een grondvlak en zorg voor een filter tussen de ontvanger en de antenne, gezien de originele antenne van uit de ontvanger een een voedingsspanning ontvangt, welke bij plaatsing van een normale antenne kortsluiting zal veroorzaken. Weersinvloeden hebben natuurlijk altijd bepaalde invloeden, echter bij een goed hoog antenne signaal, zal dit tot een minimum worden beperkt.

Het is inderdaad te wijten aan allerlei storingen die in-en buitenhuis plaatsvinden. Als het signaal even onderbroken wordt, is de buffer leeg en komt er geen nieuw geluid en beeld. Denk maar aan het streamen op het internet: als de verbindingssnelheid drastisch daalt bij het bekijken van een filmpje kan de video en of audio ook stoppen. Toegevoegd na 3 minuten: (de voorraad aan data is op. er kan niet geleverd worden voordat er een nieuwe voorraad is)

Het heeft inderdaad met storing te maken. We hebben toevallig vorige week de leverancier van de Digitenne antennes gesproken en die vertelde dat klanten die ontevreden zijn met het signaal, contact op moeten nemen met de KPN. Je krijgt dan gratis een sterke buitenantenne.

Bronnen:
http://www.thegadgeteers.nl/?p=1216

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100