Heb je coaxkabel nodig om tv te kijken?

Heb je tegenwoordig nog coax nodig om tv te kunnen kijken? Is het niet zo dat je tegenwoordig met je tv ontvanger (kpn etc) gewoon via het netwerk (internetkabel) gewoon digitale tv hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja zelf zonderkabel via wifi kan het als je tv daarvoor geschikt is ik het twee noem het maar zenders een in de meterkast en een bij de tv en vandaar de aansluiting. Geen kabels meer in het huis nodig.

Toegevoegd op 27 november 2020 16:37: bron
Bronnen:
https://www.kpn.com/televisie/installeren/...

Nee, je hebt geen COAX nodig om TV te kijken, er zijn legio alternatieven. Zelfs zonder TV ontvanger kun je TV kijken via een app op het account van vrienden/familie/collega's Maar ook op het 'oude' Digitenne kastje is het nog prima televisie kijken zonder COAX en zonder Internet.

Bronnen:
https://digitenne.kpn.com/?gclid=CjwKCAiA5...

Je hebt echt al een decennia of twee geen Coaxkabel meer nodig. De volgende opties zijn mogelijk: -Glasvezel (niet overal beschikbaar) -DSL (wat vroeger de telefoonlijn was), als je hiervoor kiest kan je de router idd via netwerkkabels verbinden aan je TV-kastje -Digitenne HD (DVB-T2) -Satelliet (DVB-S) -Coax (DVB-C) "Is het niet zo dat je tegenwoordig met je tv ontvanger (kpn etc) gewoon via het netwerk (internetkabel) gewoon digitale tv hebt?" Voor KPN DSL geldt dat inderdaad, maar voor bijvoorbeeld Ziggo (DVB-C, Coax-kabel) niet. Als je Ziggo hebt moet je altijd een coaxkabel in de ontvanger of in de televisie duwen. Of je moet gebruik willen maken van Ziggo-GO. Ook als je digitenne hebt of satelliet ontvangst is het niet mogelijk/gebruikelijk om via het ethernetnetwerk het signaal door te zetten. Je vraag is dus wat bijzonder. Als je KPN(DSL) gebruikt heb je SOWIESO geen coax-kabel nodig omdat deze niet werken met die techniek(DVB-C).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100