Hoe kan ik bij Ziggo ook in een andere kamer (op de andere televisie) mijn opgenomen programma's bekijken?

Ziggo zelf levert geen oplossing (meer).
Voorheen was er de "Mediabox XL", maar die is blijkbaar uit de roulatie gehaald wegens teveel problemen.

Ik kijk nu via een CI-module wel digitale TV op de slaapkamer, maar ik kan de opgenomen programma's niet bekijken via dat toestel.

Ik meen ooit eens opgevangen te hebben dat er b.v. ook oplossingen zijn via een Rapberry Pi.
Die oplossing zou niet Ziggo's voorkeur hebben, maar wel legaal zijn.
-------------
*) Raspberry pi

Toegevoegd op 13 september 2018 10:24: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat er dan geen oplossing meer is, als Ziggo de "Extra Mediabox XL" niet meer levert. Dit is een kleiner kastje dan de "Mediabox XL", en kan alleen werken in samenwerking met de grotere box. Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat er een mogelijkheid is om met een Raspberry Pi de opnames af te spelen, misschien heb je iets gelezen of opnames afspelen vanaf een Humax set top box, want die had onbeschermde opnames.

ik weet het niet 100% zeker maar volgens mij kun je hier een chromecast voor gebruiken ! edit : https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/wat-is-een-chromecast/ ziggogo wordt ondersteunt, en zo ver ik me kan herrineren kan je dus ook beelden naar een andere tv zenden.

Toegevoegd op 13 september 2018 11:16: tekst

Sommige tv's hebben een usb aansluiting om programma's op te nemen, je kunt er dan een externe HD op aansluiten. Die HD kun je natuurlijk in iedere tv 'prikken' die deze functie ook heeft. Let op; een usb aansluiting op je tv wil niet zeggen dat je deze voor opname kunt gebruiken, soms is het alleen voor updates van de tv software. Kijk dus eerst in de beschrijving voordat je een HD aanschaft en mij daarna een boos PM stuurt :-) Tweede optie voor het geval je tv geen usb ondersteunt is een Humax digitale decoder 5400c. Deze kun je via DLNA aan je thuisnetwerk koppelen en als mediaserver gebruiken. Derde optie is een goedkopere Humax decoder, bijvoorbeeld de 5200c (al voor een paar tientjes gebruikt te koop maar een uitstekend apparaat). Deze heeft de mogelijkheid om opgenomen bestanden op de interne HD van 500GB te exporteren. Toegegeven, dat is wel een gehannes kan ik uit ervaring melden, maar het kan dus wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100