bestaat er een simpele manier om mooi geluid uit mijn tv te krijgen?

Ik heb simpele tv en een simpele dvd speler. Ik wil geen dolby systeem ofzo.

Ik dacht zelf aan 2 geluidsboxen waardoor ik mooo geluid heb bij het tv en film kijken en muziek luisteren (via dvd speler)
Bestaat er een simpele oplossing? Ik heb geen hdmi poort op de tv.
Verder heb ik een ontvanger voor digitale televisie.

Weet jij het antwoord?

/2500

3 mogelijkheden met een versterker en twee boxen: Aansluiten op de twee tulpaansluitingen van de DVDspeler, geluid van TV zelf uit zetten. Aansluiten met een SCART naar tulp verloop op de tweede SCARTaansluiting. Aansluiten op de koptelefoonaansluiting van de TV.

Het beste is met een digitaal kabeltje van de digitenneontvanger naar een surroundversterker, maar je kunt ook gewoon twee cinch kabeltjes gebruiken (rood wit of rood zwart) en vanaf het digitennekastje met een oude versterker verbinden. Het prettigst is direct op een eindversterker, bij een gewone versterker kun je de cinch kabeltjes of de aux aansluiten. De versterker stuurt dan het geluid van de ontvangen zender naar je boxen. Van de tv doe je gewoon het geluid uit, de tv gebruik je dan alleen maar om beeld te maken. De digitale ontvangers die ik ken hebben ook een volumeregeling via de afstandbediening. Ook kun je de kastjes goed als radioontvanger gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100