waarom bestaat er nog geen geur televisie ondanks alle technologie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat geuren niet elektronisch weergegeven (getransporteerd)kunnen worden. geuren worden voortgebracht door vluchtige stoffen en worden mede bepaald door de aromaten in de lucht ter plaatse, waardoor deze als ze je neus bereiken een interactie aangaan met de receptoren en daar een geur uit voortkomt die je herkent. De enige manier zou kunnen zijn dat er een cartridge met chemische stoffen in of nabij de televisie geplaatst zou worden die geactiveerd werd door de beelden die uitgezonden worden ,waarbij je dan zelf dient te zorgen dat de juiste cartridge gevuld dan wel gewisseld word. Dat is niet commercieel aantrekkelijk genoeg om te ontwikkelen al zou het technisch wel mogelijk kunnen zijn.

Omdat er geen vraag naar is, ik kan me niet voorstellen dat mensen daar behoefte aan hebben. Zit nu skieën te kijken, geen idee wat ik daarbij zou moeten/willen ruiken:)

Men heeft dat al eens geprobeerd in een grijs verleden in een bioscoop en dat was duidelijk geen succes. Daarnaast heeft een van onze omroepen dat een keer gedaan begin jaren '80 door in hun gids pagina's geur inkt te paatsen die je dan moest activeren en ook dat is geen succes geweest. Technisch kan het wel maar er is gewoon geen markt voor.

Dat gaat zeker komen. Het is een kwestie van geursignalen over een grote afstand overbrengen. Denk b.v. aan kookprogramma´s, dat zou een enorme aanwinst zijn. Het wordt dan geen geurtelevisie, maar telegeur.

Misschien is het technisch wel mogelijk, al betwijfel ik dat, dan nog is er een mega probleem met geurwisselingen. Want als je over wil stappen naar een andere geur, dan moet je eerst die oude weghalen of neutraliseren en dat is niet eenvoudig! En wachten tot de vorige geur weg is, maakt een film(of reclame ;-) wel erg langdurig.

Omdat ze dat de mensen willen besparen!

Er is (nog) geen markt voor, de grote geldschieters zien er niet veel goud in. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om een lading geurstoffen in huis te halen om te ruiken hoe de vrouw van John Cleese ruikt in 'The Meaning Of Life' ;-)

Daar moet je toch niet aan denken..... Al die ademluchten tijdens een praatprogramma. Het parfum van Pauw gemengd met het parfum van Paay?

omdat je dan geen parfum meer hoeft te kopen!

omdat niemand wil dat mócht de kerkenraad toevallig tijdens een seksfilm met een bloemetje langskomen, ze dan de smegma lucht van het tv liefdeskoppel ruiken. [toevallig draaide er nét een gayfilm, maar goed vul maar in] Ook kan dat schattige vegetarische vriendinnetje net binnen komen terwijl er een biefstuk lucht in de kamer hangt van een kookgek programma. zonder geur tv zet je gewoon de tv uit en 'ze' weten van niets. Om praktische redenen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100