wat zou een reclame spotje op tv kosten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De prijs van een reclame hangt sterk af van wanneer de reclame uitgezonden wordt. Je moet denken aan prijzen tussen de 2 200 en 110 000 Euro per 30 seconden. Eén van de reclameblokken die ooit het duurst was, was die van de eerste Big Brother finale op 30 december 1999. Dit kwam onder andere door de hoge kijkcijfers die die avond zijn behaald door Joop van den Ende. Op dit moment is dat Idols. Heel veel bedrijven hadden dit jaar hun zinnen gezet op de reclameblokken tijdens het WK Voetbal, maar omdat Nederland uitgeschakeld is zal het kijkerpercentage niet zo hoog zijn. De hoogste reclameprijzen van dit jaar worden dan ook verwacht tijdens het huwelijk van Willem Alexander en Maxima op 2 februari.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/11941

De duurste reclame (enkel zendtijd) tot nu toe was 30 seconden tijdens de superbowl in the USA afgelopen jaar. Voor deze 30 seconden werd 3 miljoen dollar betaald. Toegevoegd na 6 minuten: Als aanvulling, er is een heel uitgebreide berekening te vinden op de tweede link. De goedkoopste zendtijd voor 30 seconden op de publieke omroepen is 782 euro.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Bowl_XLIII
http://www.higherlevel.nl/forum/index.php?...

Op de publieke omroep gemiddeld 1000 euro voor een spotje van 30 seconden. Maar let op er gaan kortingen af in de praktijk waarover je moet onderhandelen. Kijk op de link voor de tarieven:

Bronnen:
http://www.ster.nl/download/i=45/t=b2_cust...

Huur licht geluid camera acteurs. VEEL ik heb in meerdere reclame spotjes gespeeld en afhankelijk van de duur van het spotje ontvang je geld. Ik kreeg 1100 gulden voor 15 seconde. Dan had ik nog mijn tegespeler en de make up de catering de regie ectect 2 dagen filmen voor een spotje van 20 seconde is al heel veel. + dat als het een haar later weer op tv was had ik inneens weer 400 euro bijgeschreven. Reken al die dingen samen uit en je bent er.

Gratis! Als het maar een leuk filmpje is. Zo leuk dat het wordt opgemerkt door DWDD. Op die manier bereik je en groot publiek via de tvdraaitdoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100