Hoe kan ik een lamp met vermelding 24 V, 0,05 A op een correcte manier van (stroom)voeding voorzien?

Ik heb op de rommelmarkt een oude lamp gekocht, een gondel uit Venetië maar made in Belgium :-). De gondel bevat aaneengeschakelde lichtjes, systeem kerstverlichting, maar dan supermini. Aan de gondel hing ook een draad met stekker.
Omdat die stekker superonveilig was (bv enkel draad en pinnen en geen onderplaat) heb ik die vervangen. Ik had eerst niet zo gelet op de vermelding die aan de draad hing, maar net als ik de stekker in het stopcontact wil steken lees ik "Lampen Lampes Philips 24 V 0,05 A". Dus ik heb die stekker er meteen terug afgedaan om alle misverstanden te voorkomen....Maar wat nu:
1
1. Interpreteer ik dat briefje aan die draad correct of kan het ook over 10 lampjes van 24 V gaan, zoals de oude kerstverlichting. En zo ja, hoe weet ik dat?
2. Als er een adapter nodig is ... die werken tegenwoordig allemaal via pin. Wat ik eigenlijk zou moeten hebben is het systeem van die adapters van draadspots destijds. Die hadden een stekker voor in het stopcontact en een systeem waarmee je die 2 kabels waar die spots aan hingen, kon aansluiten op de adapter. Ik moet dan natuurlijk wel één hebben die 24V levert. Allekabels.nl heeft me al laten weten dit niet in het assortiment te hebben en het evenmin te vinden bij zijn leveranciers.
Of is er nog een andere oplossing of mogelijkheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het om een oud ding gaat is de kans erg groot, dat het om 10 in serie-geschakelde lampjes gaat die totaal dus 220 volt kunnen (moeten) hebben. Je kan dat met een beetje experimenteren zelf veilig uitproberen als volgt: Neem een beltransformator (meestal 12 volt) en zet daar de volledige snoer lampje op. Als de lampjes niet of nauwelijks branden is dat de eerste aanwijzing voor een hogere spanning. Draai nu een lampje uit en zet die op de trafo. Als het meer licht geeft dan zojuist zit je in de goede richting. Hetzelfde kan je proberen met twee blokbatterijen die je in serie zet (18 volt totaal). Als je goed licht krijgt en in het eerste experiment was het licht uiterst zwak kan je ervan op aan, dat de hele serie op 220 volt mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100