is een geiser zonder kap gevaarlijk?

we hebben onlangs een huis bezichtigt. het huis zag er prima uit alleen er hing een briefje op de geiser dat de waakvlam uitgaat als je de kap eroplaat als je hem gebruikt. nou zijn wij allebei studenten en hebben niet zomaar geld voor een nieuwe geiser. Is het gevaarlijk om de kap er af te halen als je de geiser gebruikt of kan dit gewoon? en is het mogelijk om de kosten van een nieuwe geiser op de verhuurder te verhalen of zijn deze voor onze rekening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja . Let op dat KAN heel gevaarlijk zijn . Dus bij een niet volledige verbranding kan koolmonoxide ontstaan . En bij niet genoeg ventilatie kan het dodelijke gevolgen hebben . Ook bij ventilatie wat hoog zit kan het rampzalig aflopen . Ieder jaar zijn er in Nederland vaak meerdere dodelijke ongelukken . Helaas . Een geiser gas kachel of combi ketel moet ieder jaar onderhoud zo niet kans op grote ongelukken . De verhuurder kan het onderhoud op zich nemen . De geiser kan ook eigendom zijn van een derde partij (de gas leverancier ) of gewoon Vd huurder . Dat laatste is onwaarschijnlijk maar ? Dus kijk uit en raadpleeg een vakman .

Afhankelijk van waar die geiser hangt, en je niet te makkelijk ergens mee in de open vlam komt, is een geiser zonder kap niet zozeer gevaarlijk alswel lelijk. Maar je moet inderdaad wel heel goed oppassen dat je niet met je haar of kleding in de buurt van die open vlam komt. Het is in elk geval wel duidelijk dat er iets aan de geiser / waakvlam afgesteld (of zelfs vervangen) moet worden , en dat is inderdaad de verantwoordelijkheid van (en de kosten voor) de verhuurder. De geiser is een vast onderdeel van het huis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100