Hoe maak je aluminium vetfilter van afzuigkap schoon als je geen vaatwasser hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de bouwmarkt een bak kopen in de maat van het filter. Bij de Wibra een fles DASTY ontvetter (€1.99 ), daarna verdunnen. In laten weken, afspoelen, brandschoon. Met DASTY kun je ook je LM-velgen schoonmaken.

Week het vetfilter in een bak met water, waarin een afwasmiddel zit. Verwijder plakkerig aanslag met onverdund afwasmiddel. Vuil erg aangekoekt? Laat gedurende enkele uren een pannetje water met wat citroensap op de kookplaat koken, terwijl de afzuigkap aanstaat. De waterdamp die door het koken vrijkomt zal het hardnekkige vuil losweken, het schoonmaken zal een stuk eenvoudiger gaan.

Bovenstaande methode is goed, alleen is afwasmiddel vaak niet sterk genoeg. Bakje kopen waar de filters goed inpassen. Vullen met water en een scheut goede industriële ontvetter, nacht laten slaan. Eventueel naborstelen.

Bronnen:
www.superontvetter.nl

Ik maak de mijne proper op "Grootmoeders wijze" Dat wil zeggen ik gooi ze in een voldoende grote teil gooi er flink wat sodakristallen over en giet er dan kokend water over tot ze onder staan, nachtje laten weken en indien nodig (bij zeer vuile filters) de behandeling de volgende dan nog eens herhalen. Naspoelen met proper water en als je er een geurtje aan wil nog eens spoelen met water met wat afwasmiddel en laten drogen. Na deze behandeling zijn ze proper, althans bij mij toch. Ik wil er wel bij vermelden dat ik nooit zo lang wacht dat het vet er begint uit te druipen maar doe dit systematisch eens per maand en het is nog nooit voorgekomen dat ik ze niet proper had na de eerste behandeling. Succes met je filters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100