Zit er veel verschil in energiegebruik tussen een koelkast van A+ of A++ of A+++?

Moet een nieuwe koelkast/diepvries aanschaffen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, er zit behoorlijk verschil tussen. Even ervan uitgaande dat de + ++ en +++ hetzelfde betekenen als bij wasmachines dat is elke plus steeds 10% minder energie verbruik. ten opzichte van A Dus stel dat A 100 verbruikt Dan verbruikt: A+ 10% minder dus 90 A++ 20% minder dus 80 A+++ 30% minder dus 70 uit de bron: A. Een wasmachine die 10% zuiniger was dan energieklasse A kreeg toen het energielabel A+, een wasmachine die 20% zuiniger was dan energielabel A kreeg het label A++ en A+++ betekent dat de wasmachine 30% zuiniger is Toegevoegd na 7 minuten: Of de percentages gelijk zijn als bij een wasmachine weet ik niet zeker. Het enige was ik over koelkasten kan vinden is het verschil tussen A++ en C dat ongeveer 65% is, maar daar heb je weinig aan. Toegevoegd na 11 minuten: toch iets gevonden: http://energielabelhulp.nl/content/apparaten/energielabel_koelen/index.php Het verschil in verbruik is behoorlijk, het verschil in aanschafprijs ook. Het is afhankelijk van de combinatie wat het voordeligst is.

Bronnen:
http://www.kieskeurig.nl/wasmachine/informatie

Hallo, A+++ is de zuinigste klasse die er is op dit moment A ++ is iets minder zuinig dan A +++ A + is nog steeds zuinig maar verbruikt iets wat meer.

Hoe hoger het label, hoe "minder" ruimte je overhoudt in je koeler-vriezer. Dit met name de dikte van de isolatie in de wanden. Mvg , Ton.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100