Waarom geeft de wasmachine nog steeds de foutmelding F04?

We hebben een wasmachine van Bosch, Young Generation 1600. Deze geeft regelmatig foutmelding 04. Dit zou te maken hebben met de afvoer. Ik heb alle afvoerslangen schoon gemaakt, ook de bal die er in zit. De afvoerslang buiten in de sifon zit niet te hoog. Geen rare knikken in de leiding. Alles ziet er okay uit. Maar toch, veelal op het eind van het wasprogramma, stopt hij ermee en verschijnt de code 04. De wasmachine is 11 jaar oud en nooit storing gehad.
Wie kan me helpen met deskundig advies.

Toegevoegd na 31 minuten:
Het type is Bosch WFX 322Y

Toegevoegd na 2 uur:
De afvoer is niet verstopt. Er zit geen rommel in de pijpjes van de pomp. Soms doet hij een wasbeurt zonder foutmelding. Kan het zijn dat er nog een listig slangetje zit die je gemakkelijk over het hoofd ziet en problemen kan geven. Ik weet het echt niet meer.

Toegevoegd na 1 dag:
Inmiddels probleem opgelost. Het was de pomp. Speling op het asje. Daardoor haperde de pomp. Pomp vervangen en geen foutmelding meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan uit je vraag niet opmaken dat je ook de afvoerpomp hebt schoongemaakt. Deze kan verstopt zijn. Aan de voorkant rechts onderin. Zie de handleiding pag32. Mocht je deze niet meer hebben: http://www.gebruikershandleiding.com/Bosch-wfx-322-y/preview-handleiding-266397.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100