Bakpapier heeft vlam gevat in de oven, kan dit kwaad?

Vraag zegt al.

Voor het eerst zelf een pizza in de oven gedaan (in mijn moeders net nieuwe oven).

Hopelijk zeggen jullie dat dit geen kwaad kan en dat ik het zo opniew kan proberen (deze keer beter uitkijken natuurlijk), anders heb ik en geen eten en een hele, hele boze moeder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet de oven op de hete lucht stand als je oven dat heeft (en doe de temperatuur 20 graden lager) dan wordt er niet meer iets zo heet verwarmd op 1 plek. Op zich kan het geen kwaad maar het is wel wat apart als het bakpapier voor het eerst werd gebruikt. Doe je moeder een plezier en koop bij de Blokker een doosje met herbruikbaar zwart ovenfolie, dat kun je wel 1000 keer gebruiken, kan tegen een hogere temperatuur en je kunt het gewoon schoonmaken.

Het bakpapier gaat pas ná het voorverwarmen de oven in, met hetgeen je bakken gaat er bovenop. Dus het rooster waarop je de pizza gaat bakken vul je bedek je nadat de voorverwarming geweest is. Toegevoegd na 1 minuut: Het zou kunnen dat er nu het een en ander in de oven geblakerd is. Met een vochtig stuk keukenpapier kan je dat schoonwrijven.

Het kan geen kwaad voor de oven, deze is gemaakt voor hoge temperaturen. Verwarm je oven goed voor, op de aangegeven temperatuur en leg je pizza daarna op het bakpapier in de oven. Ruikt de oven naar brand, of de keuken, zet in de oven een schaaltje water met azijn en/of spuit een beetje water met azijn in de keuken met bijv een plantenspuit, dan verdwijnt de geur.

Het kan geen kwaad. Het is ons al 3 keer overkomen met onze combimagnetron :-$ Zorg dat er niet teveel los papier onder je pizza uitkomt want als dit het warmteelement aankomt vat het weer vlam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100