Is het normaal dat je bij een wasmachine tijdens het wassen geen water ziet staan?

Het gaat om een nieuwe wasmachine, een LG 1391, en ik zie dat de was wel nat wordt, maar er komt heel weinig water in. Bij andere machines zie je altijd dat er water in de machine staat tot halverwege het ruitje. Volgens een verkoper is dit normaal. Maar ik heb mijn twijfels hierover. Ik vind de was ook niet zo schoon als voorheen bij de andere.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is normaal. Tegenwoordig kun je dus ook bij veel machines na de start nog een kledingstuk toevoegen. Ik hoor overigens wel meer mensen klagen over het schoonwassen van nieuwe machines. Probeer het eens met de optie 'extra water' als je die hebt.

Het is inderdaad normaal dat je tegenwoordig bijna geen water meer ziet. Dat heeft te maken met de Europese regelgeving. De huidige wasmachines verbruiken/verspillen tegenwoordig veel minder water en energie. Het energielabel is een label dat volgens verschillende Europese richtlijnen (92/75/CEE, 94/2/CE, 95/12/CE, 96/89/CE, 2003/66/CE) moet worden meegeleverd bij de verkoop van onder andere auto’s, elektrische apparaten, lampen en gebouwen. Dit label is een maatstaf voor de consument om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en/of energiebesparend het aangekochte product is. Tevens staat er vaak informatie op over de prestaties van het product en de gebruikte materialen bij de productie.

Dat is tegenwoordig normaal, er is zo weinig water genomen dat het volledig opgezogen wordt door de kledij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100