Het snoer van de stofzuiger rolt niet meer op. Wat te doen?

Het snoer is nu voor een deel uitgerold en er is geen beweging in te krijgen. Ik heb al diverse dingen geprobeerd maar niets werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een harde ruk aan het snoer wil nog wel eens helpen, soms zit er een " kreukel " in het snoer en daar blijft het hangen bij het opwindsysteem .

Soms rolt een snoer niet gelijkmatig op waardoor het vastloopt in de behuizing en die is moeilijk of in het geheel niet te openen. De enige oplossing die ik voorlopig zie is proberen de wrijving te verminderen door er ruim teflonspray in te spuiten en als er dan beweging in komt eventueel weer opnieuw.

Ik zou zeker niets forseren want dan is de kans groot dat u een en ander kapot maakt en definitief beschadigd. Ik weet niet welk merk of type het is maar weet zeker dat u die simpelweg kan demonteren. Draai uw stofzuiger eens onderste boven en u zal wel een paar schroeven zien, evt verborgen onder een etiket, waarmee u toegang krijgt tot het compartiment met de oproller. Nu het snoer ontrollen en netjes weer laten oprollen. Deksel er terug op en klaar is kees zonder beschadiging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100