Mijn LG wasmachine van 2,5 jaar maakt gaten in mijn was. LG wil geen verantwoording nemen. Wat is mijn recht?

Ik heb de LG gekocht omdat hij zo zuinig is in water en stroomverbruik. Klopt inderdaad maar bij elke was die ik draai komt er kleding met gaten uit.
Ik heb telefonisch en via mail contact opgenomen met LG maar zij weigeren iets aan het probleem te doen.
Ik kan een afspraak maken met de reparateur waar ik een prijsopgave van krijg en van daaruit kan beslissen of ik akkoord ga of niet.
Heb ik nog andere rechten? Ik zou graag zien dat hij gewoon kosteloos gerepareerd word omdat het niet aan verwaarlozing van de machine, slechte balans enz ligt.
Hij heeft altijd al gaatjes gemaakt alleen worden ze steeds groter.... Ik durf geen was meer te draaien. Help.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem contact op met de verkoper, niet met LG zelf. Jij hebt een overeenkomst met de verkopende partij, niet met de fabrikant. Als je het een beetje slim speelt kan er heel wat gedaan worden. Ben een beetje brutaal, en sta op je strepen. Een wasmachine heeft een economische levensduur, en die is zeker langer dan 2,5 jaar.

Je vraagt wat je rechten zijn. Het antwoord is kort maar krachtig: geen. Het gebeurt regelmatig dat wasmachines gaatjes in het wasgoed veroorzaken. Meestal is dan sprake van een hapertje aan het metaal van de trommel. Vaak wordt dat veroorzaakt doordat er per ongeluk iets is meegewassen dat de trommel heeft beschadigd. Je kunt zo'n oneffenheid makkelijk opsporen met een oude nylonkous die je langs de binnenkant van de trommel wrijft. Met een vijltje kun je het probleem verhelpen. Maar dat het euvel ook talloze andere oorzaken kan hebben, blijkt wel uit de reacties van 'lotgenoten' onderaan deze pagina: http://eenkastjeperdag365.blogspot.nl/2012/05/dag-146-de-strijk.html

Toen ik weduwe werd draaide mijn dochter in het begin mijn was. Regelmatig zag ik ook dat er gaten in mijn kleren waren. Toen ze mijn machine kwamen repareren bleek het echter de fout te zijn van mijn dochter, ze stak téveel was in de machine, waardoor het rubber een duw kreeg en de was bleef haperen. Misschien is dat bij u ook het geval, maar het kan natuurlijk van niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100