Bespaar ik energie/geld als ik stekkers 's nachts uit 't stopcontact trek? Gaat de besparing ook op als er géén lampje blijft branden, zoals bij tv's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou minimaal, je bespaart de spanning/stroom van de lengte van je snoeren tot aan de aan/uitknop. Dit is te verwaarlozen. Alles wat licht uitgeeft, verbruikt ook strrom (denk aan magnetron LED-schermpje), maar dat is ook zo weinig, dat is nauwelijks de moeite waard. Vroeger met een CRT-TV (met kont) maakte het wel wat uit omdat deze onder hoogspanning stond. De huidige LCD-TV's verbruiken bijna niks als die aanstaat of uitstaat.

apparaten die op standby staan verbruiken idd stroom als ze 'uit' staan. bij sommigen brand er wel een lampje, en bij anderen weer niet. je kan het wel proberen bij je tv door te kijken of je hem met de afstandbediening aan kan zetten als ie 'uit' is. (lukt dan dan verbruikt ie nog stroom als de stekker erin zit) ook opladers van bv mob. telefoons en trafo's blijven stroom verbruiken als ze niet aan het laden/'omschakelen'? zijn en de telefoon van de lader is gehaald of bv de laptop uitstaat en de stekker nog in het stopcontact zit. ook een magnetron die bv de tijd aangeeft blijft stroom verbruiken als ie niet gebruikt wordt. hoewel het verbruik relatief laag is scheelt het wel als je de stekker eruit zou halen van deze dergelijke apparaten. (van opladers en de tv doe ik het zelf wel, maar de magnetron dient hier ook al keukenklok) kijk dus wat je zelf in huis hebt aan kleine energie verbruikertjes waarvan je de stekker eruit kan halen. alles bij elkaar loont het de moeite. :)

Natuurlijk dat u geld spaart door stekkers uit te trekken. Niet zomaar ja of neen maar hieronder een aantal voorbeelden De Top-5 van grootste sluipverbruikers bestaat uit veelgebruikte apparatuur. 1.Randapparatuur bij televisie (opnameapparaat en decoder voor digitale tv): uitzetten bespaart 10 tot 50 euro per jaar (bij 22 eurocent per kWh, prijspeil 2012). 2.Computer met randapparatuur: 30 euro per jaar. 3.Ready/warmhoudstand koffiemachine: 6 tot 16 euro/jaar. 4.Stereoset/losse audioapparatuur: 6 tot 10 euro per jaar. 5.(Combi)magnetron of oven met display/klok: 6 tot 10 euro per jaar. U kan uw volledige PC installatie aansluiten op een multiblock met schakelaar en bv. 6 stopkontakten. Daardoor kan u ineens alles uitschakelen, idem met de audio/TV installatie.

Bronnen:
http://www.milieucentraal.nl/themas/energi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100