Wat is een leuke lens voor een DSLR camera?

Ik ken de Fisheye lens al en ook de tilt lens maar zijn er nog andere lenzen voor een DSLR camera die je foto's leuke effecten geven ?

Sorry als er hier iemand al 5 minuten geleden wou op antwoorden, maar ik had gemerkt dat mijn vraag nogal slecht geformuleerd was :) .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pinhole lens. http://www.pinhole.nl/ http://www.macminds.net/viewtopic.php?id=4817 Je kan ook een dop kant en klaar kopen, maar kan het even niet zo snel vinden op het internet. --- Ook kan je door een jampot fotograferen. Zie foto. Toegevoegd na 13 minuten: Het mooie van pinhole is dat echt alles scherp is. Een superkleine diafragma.

http://www.dslr.nl/?cat=lenzen op deze site kan je lenzen bekijken, merk, type, lengte, diafragma en van alles selecteren.

Ik heb op deze Chinese website een aantal verschillende filters gekocht. Die zijn goedkoper (en minder van kwaliteit) dan degene die je in NL koopt. Maar om mee te experimenteren is het prima. Zo heb je een star-filter, die levert sterretjes op de lichtpuntjes op. Je hebt een circulair polarisatie filter, om schitteringen weg te werken en voor mooie blauwe luchten. Dan heb je ook nog een 4x 8x of 16x macrofilter. En nog wel wat meer. Infrarood zou ik niet doen, want dat filtert je camera al weg. Zoek in het zoekvakje bijvoorbeeld op het formaat van je lens. Heb je een lens waar je 72mm filters op kan draaien, dan zoek je op 72mm. Of zoek op het merk van je camera, bijv. Nikon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100