Hoe zet je analoge video-bandjes uit een camera om naar digitale beelden op een dvd?

Het gaat om van die kleine bandjes, die lijken op dikke cassettebandjes. Ik wil het graag thuis doen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is echt een heel lastige vraag op deze manier. Wat je beschrijft zouden ook Video8 of Hi8-bandjes kunnen zijn. Uit de eerdere antwoorden blijkt dat deze mensen denken dat het VHS-c is. Laat ik daarom een wat algemener antwoord geven. Je moet het analoge signaal afspelen naar een recorder die digitaal kan opnemen. Sluit bijvoorbeeld de camera (die je bandjes kan afspelen) aan op een DVD-recorder of op de PC mt gebruikmaking van een zogenaamde Capture-kaart. Als je duidelijker bent in je vraag, kan ik duidelijker zijn in mijn antwoord. :)

Daar zijn cassetes voor ter grote van een videoband. daar gaat dat kleine bandje in en die gaat weer in de video-recorder. Wij hebben deze weer omgezet doormiddel van een video-recorder en dvd-recorder tegelijkijd te gebruiken.

Ik speel ze met de camcorder af op TV en neem dan teglijkertijd de beelden op op de harde schijf van de DVD recorder. Vanaf de harde schij is het eenvoudig op een DVD te zetten.

Als ze op cassette bandje lijken zullen het wel 8mm video bandjes zijn van sony.het kan alleen als je nog een 8mm camera hebt.Anders kun je het zelf doen wel vergeten.De camera zul je wel niet hebben want anders had je geweten wat voor bandjes het waren.Probeer maar als eerste nog maar aan een 8 mm camera te komen dan ben je al een stap verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100