past een statief op elk digitaal fototoestel?

Ik ben op zoek naar een statief voor mijn digitaal fototoestel: Pentax K10. Op internet staat er telkens bij een bepaald statief: 'geschikt voor, met een opsomming van allerlei modellen van één bepaald merk', maar ik vroeg me af of niet elk statief past op elk soort fototoestel? Het is toch maar gewoon onderaan indraaien?
Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich is de schroefaansluiten universeel en dus geschikt voor elke camera. Echter kan het wel zo zijn dat sommige statieven te licht zijn voor de zwaardere camera en de zwaardere lensen. Zo was ik begonnen met een statief van 70 euro. Maar toen ik een nieuwe lens kocht, was die statief te licht geworden en moest ik een betere statief hebben. Bij een statief staat vaak vermeld voor welk gewicht hij is bedoeld. Dit is dan voor de lens en de camera samen. Vooral het scharnierpunt van het statief is niet altijd top. Een kogel schanier punt is in mijn optiek de beste en het handigste.

Past altijd, zelfs videocamers's werken altijd.

Bronnen:
Eigen gebruik.

In principe past elk statief op iedere camera. Er bestaan echter twee maten aansluitschroef, een kleine, die op bijna allen amateur en semi pro camera's zit, en zelfs op de meeste pro DSLR's, en een grotere die je op de echte dure grote jongens treft. Jou K10 past echter op ieder statief dat een kilo of vier vijf kan behappen, dit is een gegeven dat bij het statief (als het kwaliteit is) staat aangegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100