Welke fotoviewer?

Ik ben op zoek naar een programma waarmee ik foto's kan bekijken. Weet wel dat er honderden zijn, maar ik moet er eentje hebben waar ik naast de foto, ook alle technische gegevens op het scherm kan zien (aan de onderkant, bovenkant of zijkant). Met technische gegevens bedoel ik dus: type camera, lens, diafragma, iso, sluitersnelheid, eventueel gebruikte flitscorrectie, witbalans, etc.........
Wie kan mij helpen? Wel graag een gratis te downloaden shareware programma.

Toegevoegd na 13 minuten:
Verder hoeft het programma niks te doen. Dus niet teveel extra's met bewerkingen, etc....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik altijd FastStone MaxView. Deze leest alle type bestanden en kan zelfs portable gebruikt worden. Toegevoegd na 3 minuten: Open het prog met een afbeelding of met een map en je kunt meteen door alle afbeeldingen lopen als een slideshow in diezelfde map. Werkt zelfs met RAW bestanden en als je wilt met kleurbeheer. Klik je op de foto, verschijnt de 100% zoom als een vergrootglas om de scherpte te beoordelen. Met de 'i' krijg je de informatie.

Bronnen:
http://www.faststone.org/FSMaxViewDetail.htm

Picasa is een prima fotoviewer en laat die gegevens ook zien: cameramodel, afdrukstand, fliter gebruikt, focuslengte, belichtingstijd, diafragma en nog meer.

ik gebruik irfanview. Prima, snel en gratis.

XNView. Is gratis, kan veel, is snel, maakt zelfs fotoalbums voor website, Nederlands en hoeft niet te worden geïnstalleerd als je dat prettig vindt (zip file multilanguage). Gebruik deze al jaren.

Bronnen:
http://www.xnview.com/en/downloadwin32.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100