Hoe stream je het geluid van je pc draadloos naar je Home Cinema Systeem?

Ik heb het niet over het streamen van bestanden die op de pc staan maar over het geluid van bijvoorbeeld Youtube of van een website.

Voor bestanden op pc naar Home Cinema gebruik ik DLNA.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het draadloos overbrengen van geluid vanaf de pc geluidskaart naar een externe versterker zoals je Home Cinema set heb je eigenlijk niet zoveel mogelijkheden. Het zou kunnen met Blue Tooth maar dan moet de Home Cinema Set dit ondersteunen. Heeft deze dit niet aan boord dan gaat dat niet. Verder blijft dan alleen over: een bekabelde verbinding vanaf de pc geluidskaart naar de aux ingang van de HC set of eventueel een losse FM zender/ontvangerset die het signaal dan draadloos over kan brengen. Er zijn voor dit doel setjes te koop bij o.m. Conrad die het geluidssignaal van de pc kaart omzetten in een hoogfrequent (2,4 Ghz) analoog FM signaal dat door een op de HC set aan te sluiten ontvangertje weer ontvangen wordt waarna het dan analoog op de AUX door de HC set weergegeven kan worden. Hiermee kun je dan feitelijk al het door de PC geluidskaart geproduceerde geluid via je HC set weergeven. De kosten van zo'n setje beloopt tussen de 30 tot 80 euro.

als je pc bluetooth heeft kun je misschien een speaker adapter gebruiken, deze sluit je op de aux van je home cinema set aan en je maakt met je pc verbinding met de speaker adapter, op deze manier kun je goed geluid draadloos overbrengen.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/logitech-wireless-...

Ik neem aan dat je HCS aangesloten staat op je TV? Ik persoonlijk zou dan gewoon een googleTV stickje kopen (loopt op Android) hier mee heb je op je tv gelijk toegang tot een browser,youtube,spotify,deezer,(complete playstore) etc http://www.android-stick.nl/ Wat je ook kan doen is een oude smartphone aan je tv aansluiten.. en daar mee browsen, ik weet alleen niet of dat met alle telefoons kan! Succes

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=vYQckuFWv1I

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100