Wat is goede apparatuur om muziek op te nemen?

Ik ben op zoek naar de beste audio-apparatuur om muziek en ingesproken teksten op te nemen, maar ik ken er zelf weinig van. Ik heb een budget tot maximum 100 à 150 euro, maar indien nodig kan dit uitlopen. Weet iemand raad over wat ik het beste kan kopen voor een goede kwaliteit maar lage prijs?

Een vergelijkbare vraag was hier gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/elektronica/audio/podcast-opnemen-apparatuur.409424, maar hier werd geen antwoord op gegeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zou misschien kunnen kijken op bax-shop.nl daar zijn goede dingen, en vaak de volgende dag binnen http://www.bax-shop.nl/recorders/bekijk-alle-producten.html

Er worden hier boven wel kostbare oplossingen gegeven. Tegenwoordig koop je voor een een a tweehonderd Euro een prima condensatormicrofoon met ingebouwde USB. Een maat van mij heeft daar meersporenopnames mee gemaakt met gitaar en zang, ronduit fantastisch. En anders kom je met een gewone tweekanaals geluidskaart van een goede kwaliteit (bijvoorbeeld Sound Blaster Audigy) ook een heel eind.

Bronnen:
http://www.bax-shop.nl/usb-microfoon/apoge...

fruit loops. maakt armin van buren en het hele zoontje ook muziek mee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100