kan je passieve en actieve boxen aan elkaar koppelen?

kan je passieve en actieve boxen aan elkaar koppelen?dus dat je links een actieve box en een passieve box hebt en rechts een actieve en een passieve box

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gaat met de uitgang van je mengpaneel naar de ingang van je actieve box ditzelfde signaal koppel je parallel door naar de ingang van een versterker. Op de versterker sluit je vervolgens de passieve box aan. Voor het rechter kanaal doe je dit nog een keer. Het vermogen van de versterker moet ongeveer overeen komen met het vermogen van je passieve luidspreker. Als je geen versterker hebt gaat het dus niet. Je moet bij dit alles goed opletten dat de fase van de luidsprekers hetzelfde is dwz dat ze elkaar meehelpen anders krijg je vooral minder bas. Dit is het simpelst te proberen door de rode en de zwarte pool van de passieve boxen om te draaien en te luisteren of het dan beter of slechter wordt met de bassen.

Van de passieve boxen moet je eerst "actief maken" door ze aan een versterker aan te sluiten(Een actieve box is een passieve box met ingebouwde versterker) Nu heb je eigenlijk 2 sets aktieve boxen, deze kan je aansluiten op de uitgang van een voorversterker, mengpaneel of zelf een mp3 speler. Dus dat is een manier. Een andere optie kan zijn: Sommige actieve speakers hebben een luidspreker uitgang(aansluiting) in dat geval, kan je daar de passieve speakerboxen op aansluiten. Succes!!

Dat zal niet zomaar lukken. Uw actieve boxen moeten hun signaal krijgen na de voorversterker en voor de eindversterker, dus om een 100 mV uitgang, bv van de koptelefoon. De gewone boxen worden aangesloten na de eindversterker op de 8 Ohm uitgang. Er zal zeker fase verschil zijn tussen die 2 verschillende uitgangen zodat uw geluid niet naturel zal klinken. Als die in een verschillende ruimte staan zal dat geen probleem zijn.

Om jouw vraag te kunnen beantwoorden moet je 2 begrippen onderscheiden. Nl. Actieve boxen en passieve boxen. Actieve boxen zijn luidsprekers die een eigen versterker ingebouwd hebben en een eigen voeding daarvoor hebben. Deze boxen kunnen voor het toegevoerde geluidssignaal zowel een hoogohmig signaal, zoals een koptelefoonsignaal, als een laagohmig luidsprekersignaal verwerken. Actieve boxen worden meest gebruikt als Woofer (Bass) weergevers. Passieve boxen zijn luidsprekers (Bass, Midden en Hoog) die direct op een versterker worden aangesloten en meestal laagohmig zijn. (4-16 ohm). Om een mix van beide boxen op een versterker tegelijkertijd aan te sluiten moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de ingangimpedantie (ohm) van beide boxparen volstrekt gelijk zijn en binnen de specificaties van de hoofdversterker blijven. Het is dus in principe wel mogelijk om zowel actieve als passieve boxen tegelijkertijd op een versterker aan te sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100