kan iemand van een boven etage ervoor zorgen dat er geluid is in de kelder maar voor het gehoor lijkt of het geluid bij ons vandaan komt?

In beneden flat is geen geluid. Geen wasmachine die draait, geen koelkast die een bepaalt constant geluid geeft, geen andere apparatuur dat aanstaat. Toch is er geluid te horen. Dit keer van beneden. Beneden is zeg maar de kelder. Daar echter lijkt het of er geluid van boven komt, bij ons?
Precies het zelfde geluid kwam eerst altijd bij boven buren vandaan (komt het nog wel eens). Terwijl bij de boven buren regelmatig nog steeds dat zelfde geluid te horen is, zijn de bovenburen opvallend vaak aanwezig om de beschuldigde vinger naar ons te wijzen alsof dat geluid bij ons vandaan komt. Hoe kan iemand van een hogere etage ervoor zorgen dat er beneden ons iets is waardoor het lijkt of voor het gehoor lijkt alsof het geluid bij ons vandaan komt?

Toegevoegd na 1 uur:
Hier had ik moeten zetten wat ik bij reactie heb gezet bij het tweede antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Terwijl bij de boven buren regelmatig nog steeds dat zelfde geluid te horen is, zijn de bovenburen opvallend vaak aanwezig om de beschuldigde vinger naar ons te wijzen alsof dat geluid bij ons vandaan komt." Nodig de buren uit om bij jou te komen luisteren als ze last hebben. Buurvrouw blijft thuis, buurman mag in alle kamers kijken/luisteren. Hoort hij niks, is het probleem opgelost. Tenminste voor jou.... Geluid kan op vele manieren door een gebouw geleid worden, zorg gewoon dat het jouw probleem niet meer is.

Voor je bovenburen komt het geluid van beneden BASTA, hoeveel verdiepingen beneden is voor hun niet relevant. Wat kan zijn is dat de standleidingen in het complex geluid maken en zo worden "doorgegeven" naar andere apartementen. Dat kan in de kelder beginnen (waar bijv de CV staat) en dan klimt het geluid via de leiding omhoog.

Geluid wordt weerkaatst en doorgeleid. En dan kun je niet precies bepalen waar het vandaan komt. Ik heb ook wel eens gedacht dat de buren rechts aan get boren waren, bleek het 4 huizen naar links te zijn. Je kunt de buren, als ze weer klagen, vragen om binnen bij jullie te komen luisteren. Zodat ze zelf horen dat het niet van jullie komt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100