Wat voor speakerset kan ik het best kopen?

Ik zou graag een nieuwe speakerset willen met een goeie subwoofer die ongv 20 hz kan bereiken zonder moeite.
En dat het geluid ook zuiver klinkt.
De speakerset mag surround zijn of gewoon 2.1
Zou iemand mij hierbij kunnen helpen?
En dan zou ik graag hulp willen van een professional, zodat ik mijn geld niet voor niks besteed :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraag is behoorlijk algemeen, het wordt makkelijker deze te beantwoorden als je aangeeft wat je budget is! Er zijn in iedere prijsklasse uiteraard positieve en negatieve uitschieters! Ook is van belang wat voor versterker je gebruikt, een stereo versterker kan absoluut niet met een surround set uit de voeten, maar ook de watt/ohm verhouding is erg belangrijk. Het beste advies is volgens mij nog steeds luisteren en goed je ogen openhouden voor wat betreft de prijzen. Bij de wisseling van modeljaren kunnen de kortingen oplopen tot 50% en dan heb je echt veel meer speaker voor je geld!

Waarom 20 Hz? Dit ligt aan de ondergrens van wat we kunnen horen. (laat staan beoordelen of het zuiver klinkt :)) Als het je gaat om goede bass moet je niet zo laag denken. Sterker nog bij de meeste mixen (niet DJ :)) houden ze er rekening mee dat we dit niet horen dan wel niet goed kunnen reproduceren. (Het wordt eerder "moderig" dan laag.) Mijn tip? Je hebt vast wel een idee wat je graag wil horen. Wat mooi is is smaak. Neem een CD mee en probeer verschillende speakers uit in een goede zaak. Je zult versteld staan van hoe laag een goede sub kan klinken. (los van de specs in Hz die er op staan.) Toegevoegd na 4 minuten: Hierbij nog een plaatje welke aangeeft hoeveel vermogen (volume) er nodig is om een bepaald frequentie (als gelijk aan de ander) waar te nemen. Toegevoegd na 10 minuten: Nog een leuk filmpje om aan te tonen dat niet zozeer de frequentie alleen ons waarneming van bass bepaald. (Psychoacoustics) http://www.youtube.com/watch?v=Gjwrdlamw-U

Bronnen:
http://www.basscompressor.com/images/human...

bigben die heb ik ook geeft hele mooie geluid

Aanvullend op de anderen: wil je nieuw of tweedehands? op bijv. hifi.nl zijn goede kwaliteitscomponenten te vinden. Hoe belangrijk is dit voor je? Is het een hobby waarin je geld wilt besteden en evt. later verder uitbouwen of is gewoon geluid goed genoeg? Tip: begin met het bepalen van je budget, anders kan het flink uit de hand lopen. Bij de keuze van speakers ook rekening houden met het soort muziek en het volume/geluiddruk die je wenst. Over "zuiver klinken" heeft iedere fabrikant en iedere luisteraar een mening. Je bepaalt zelf welke merken en modellen bij jou passen. Belangrijk is het om een goede stabiele versterker te kopen die een goede match vormt met je speakers. Waarom wil je zo graag een subwoofer? Een setje goede speakers maakt dat je die wellicht niet meer verlangt. Je kunt je geld over 2 speakers verdelen i.p.v. 3 speakers, en dan een betere kwaliteit kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100