Hoe krijg ik mijn in-ears goed in mijn oren?

Ik heb sinds gisteren Sennheiser CX 400 II in-ears. Ik ben 12 jaar oud en heb dus kleine oren. Als ik dan de kleinste silicone dopjes op de oortjes doe blijven ze goed zitten. Maar het geluid is niet erg mooi. Bijna geen bass. Als ik er hard op druk heb ik wel een erg mooi geluid met veel bass. Hoe zorg ik nou dat ik dat effect ook heb zonder dat ik steeds moet drukken op die oortjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet niet de kleinste siliconen-dopjes gebruiken, die sluiten kennelijk bij jou niet goed af. Probeer de grotere dopjes, als ze de gehele gehoorgang afsluiten dan blijven de oortjes ook beter zitten.

Dat zul je altijd blijven houden, hoe dichter bij je oren, hoe beter de bas. Dus; Zo ver mogelijk in-ears in je oren doen. Gewoon wachten tot je oren wat groter zijn (zullen niet heelveel groeien)

Je kan een aparte set silicone tips kopen bij verschillende elektronica winkels. Als ik jou was zou ik er misschien eentje zoeken met triple flange, want die zitten beter in je oor en ze blokkeren meer geluid. Als je liever geen triple flange wilt kun je ook betere single flange tips kopen. Op de meeste fora's prefereren ze de Sony Hybrid ear tips.

Ik ken muzikanten die ze met tape vastplakken aan het oor. Beetje primitief, maar misschien een oplossing?

Heb zelf ook de Sennheiser met hetzelfde probleem, ik zelf draai ze van achter naar voren totdat ze blijven zitten. Heb 7 setjes oordopjes, en 3 dj-sets. PROBEER ZE NOG OM TE RUILEN! "Past niet, dus als blije klant van Sennheiser wil ik graag een ander product" Ook al is het van sinterklaas of whatever... Bel Sennheiser zelf, anders degene waar het vandaan komt. Wedden dat je iets krijgt wat wél goed geluid heeft en je oren niet sloopt? Sennheiser is echt wel 1 van de betere merken hoor, maar NuMark ben je het 10 dubbele voor kwijt ( mijn DJ phones zijn € 400+ ) Good luck en inruilen die handel! Groeten!

Je kunt proberen er wat spuug op te doen, bij mij helpt dat. Even likken en je schuiven er makkelijk in. Weet precies wat je bedoeld met dat gebrek aan bass. Eventueel kun je de dunste traagschuim hulsjes gebruiken met een gaatjes in het midden, die willen ook wel eens soelaas bieden. Even informeren in een speciaalzaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100