Mijn cd-speler hapert, kan ik daar iets aan doen?

Ik heb een oudere stereo-set. Als ik een cd opzet, hapert hij aan het begin vaak een of twee keer. Verder draait hij 'm netjes af. Het wordt wel gaandeweg iets erger.
Is dat normale slijtage? Kan ik er zelf nog iets aan doen, zoals een schoonmaak-cd (bestaan die nog?) of iets schoonmaken of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle bovenstaande tips ten spijt. Schoonmaak Cd's zijn (waren) onbruikbaar. Ze bestaan uit een borsteltje die tegen de laser aan komen. Dit is het meest rare wat men ontworpen heeft, daar in de praktijk ik nog nooit ben tegen gekomen dat het geholpen heeft. Alcohol van 96% aanbevelen heeft ook geen zin. Het is vervlogen alvorens de CD in de lade zit. Wat kan de oorzaak van het haperen zijn: 1) Een laser-unit, die versleten is. De laser (focus, scherpstelling) is niet meer goed. De unit zal vervangen moeten worden. Of afhankelijk van de prijs van het apparaat. een nieuwe CD-DVD speler aanschaffen. 2) Een veel voorkomend euvel is een vuile lens van de laser. Dit kan NIET met een schoonmaak CD gedaan worden. Als je makkelijk bij de lens kan komen (bij sommige CD spelers zijn ze zo te zien) kan je met een een wattenstaaf stokje en zelf 70% alcohol, zachtjes de lens reinigen. Soms is het al te zien dat het lensje (0,5 cm) dof is. Na reinigen glimt het weer. WEL, het apparaat uit zetten en liefst uit het stopcontact. Dit is wel uit de praktijk een veel voorkomend euvel. Dit komt doordat de ruimte waar de de Cd speler zich bevindt, stoffig is of een verbouwing heeft doorstaan. Maar ook het gewoon roken en normale omgeving-stof en vocht hebben hier invloed op. Als de laser ingebouwd zit, kan dit beter door een techneut gedaan worden, die daar ervaring mee heeft.

er bestaan nog schoonmaak cd's om je lens te reinigen als je er eventueel bij kan kun je voorzichtig met een wattenstaafje met daarop alcohol de lens voorzichtig schoonmaken Toegevoegd na 32 seconden: wel 96% alcohol gebruiken

En als schoonmaken niet helpt, is het tijd voor een nieuwe. Ook CD-spelers hebben niet het eeuwige leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100