Wat is nou echt gezond fruit?
Ik las laatst ergens dat appels eigenlijk heel veel suiker bevatten en weinig echt toegevoegde waarde. Welke soorten fruit zijn nu wel echt gezond (vezelrijk, veel vitamines, weinig suiker, etc.)
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Diëten & Voeding. Vragen over alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, gebit, genotmiddelen, lichamelijke klachten, medicijnen, optiek, psyche, seksualiteit en ziekten vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik las laatst ergens dat appels eigenlijk heel veel suiker bevatten en weinig echt toegevoegde waarde. Welke soorten fruit zijn nu wel echt gezond (vezelrijk, veel vitamines, weinig suiker, etc.)
Onlangs viel me op dat er tegenwoordig Jozo zout verkocht wordt in een groene verpakking met het woord ‘bewust’ erop. Ook andere merken doen dit overigens, opmerkingen als .. % minder zout zie je dan bijvoorbeeld op de verpakking staan.
Nadere inspectie van de informatie op de verpakkingen leert dat dan een (groot) deel van het keukenzout (NaCl) vervangen is door KaliumChloride KCl.
Ik weet dat je lichaam ook KCl nodig heeft en dat teveel en te weinig problemen oplevert.
Mijn vragen zijn dan ook:
- Is het echt verstandig om zomaar het ene zout door het andere te gaan vervangen, je lichaam heeft tenslotte ook NaCl nodig (zij het in kleine hoeveelheden)?
- Is onderzocht (bijvoorbeeld door de leverancier van het zout) wat het vervangende KCl op de lange termijn met het lichaam doet?
-Schrijft de overheid regels voor in een situatie als deze?
Ik heb de vraag opnieuw gesteld, er zaten teveel storende tikfouten in.
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing