paard zakt regelmatig door dezelfde knie? iemand idee wat het kan zijn, eerst zadelmaker of dierenarts?

me pony zakt regelmatig door zijn linkerknie.. als ik buitenrij is hij een paar keer al door zijn voorknieen gezakt, we lagen nog niet helemaal maar in de les in een normale volte en hij zakte weer door zijn linkerknie toen lagen we samen op de grond alleen stond hij niet zo snel op. laatst springwedstrijd gehad gingen bocht in en toen lagen we weeer samen, en je raad het al weer zijn linkerknie.
heb week na de wedstrijd even los gesprongen en voor de hindernis knikte zijn knie ook in en toen zat er dus niemand op.

nou zit ik ook met de twijfel of mijn zadel nog steeds wel goed ligt, want hij krijgt steeds meer last van zijn rug maar toen ik net een nieuw zadel had gekocht (die goed lag) is het ook gebeurd dus ik twijfel of het in de rug zit

Iemand een idee wat het zou kunnen zijn ???

& eerst de zekerheid dat het zadel goed ligt en dan de dierenarts en dan een scan of wat?

WIE EEN ADVIES ?!?!?!?


(ps, hij struikelt ook wel is bij zijn achterbenen, elk paard doet dat wel is maar bij hem toch iets vaker. Lijkt soms alsof iets in zijn been ff blijft hangen en daarna weer losschiet ofzuo. )

Toegevoegd na 5 uur:
nu ik zo zat na te lezen weet ik dat dierenarts vrij logisch is eerst in te schakelen.

aan de andere kant. een slecht passend zadel kan gigantisch veel gevolgen hebben ( veel meer dan mensen denken ) en ook dat zou wel een rede kunnen zijn voor de knie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100